Des de fa temps que els vincles entre Vox i els oligarques russos surten a la llum. La majoria dels contactes del partit d'Abascal amb aquests multimilionaris russos s'han establert a través d'organitzacions extremadament conservadores com Hazte Oír, que al seu temps està connectada amb CitizenGo, un lobby d'extrema dreta amb coneguts vincles amb els oligarques russos. Aquest enteranyinat d'influències és el que Carles Puigdemont, Toni Comin i Clara Ponsetí han alertat davant de la Comissió Europea. Els tres eurodiputats han elaborat unes preguntes per a la Comissió en la qual plantegen els vincles de Vox amb els oligarques russos i l'extrema dreta i qüestionen si aquests vincles han de ser investigats per Europa per tal d'esclarir-los. 

A través de les xarxes socials han compartit la pregunta que han remès a la Comissió Europea. En el text que han presentat s'exposa com els contactes amb Hazte Oír, el Congrés Mundial de les Famílies i CitizenGo situen al partit d'Abascal a l'òrbita de la influència dels oligarques russos vinculats a aquestes organitzacions. Segons el reglament de la UE sobre la transparència i la publicitat dels partits, els patrocinadors dels partits han de ser públics. "La identitat del patrocinador de l'anunci polític i de l'entitat que en última instància controla el patrocinador es posarà a disposició acompanyant cada anunci polític", recorden els diputats en el seu escrit. És a dir, ha de ser públic qui patrocina els partits, siguin oligarques russos o organitzacions d'extrema dreta. Aquest fet ha dut als diputats a demanar a la Comissió si considera que "les parts interessades amb vincles amb persones físiques i jurídiques d'extrema dreta poden patrocinar partits polítics europeus?".  

Vox i Hazte Oír

En el text presentat pels tres eurodiputats se cita la investigació periodística elaborada conjuntament per WikiLeaks i diaris d’Itàlia (Il Fatto Quotidiano), Alemanya (Taz), Espanya (Público) i Mèxic (Contralínea). En aquelles publicacions es van filtrar 17.000 documents interns d'Hazte Oír i CitizenGo on es detallaven aportacions de "Grans donants" que van fer possible l’auge electoral de la ultradreta a Espanya. Tot plegat, va permetre rastrejar les grans donacions que van propiciar l'auge de Vox, les quals van passar a través d'aquestes dues organitzacions ultracatòliques.

Ara, però, les relacions entre Hazte Oír i Vox no es troben en el seu millor moment. Entre el partit i l'organització fa temps que hi ha desavinences que han culminat amb Hazte Oír titllant a Vox de semblar "la dreta covarda del PP".