El president Carles Puigdemont ha denunciat a través de les xarxes socials una "operació Gàbia 2". Puigdemont fa referència a una escomesa contra l'independentisme ara que Salvador Illa ha estat investit com a president amb els vots dels comuns i Esquerra Republicana de Catalunya (ERC). "Hi ha una altra operació Gàbia en marxa. És la segona fase, que ja tenien prevista igualment en cas que jo fos empresonat: l’encerclament a l’independentisme, el seu aïllament i l’estigmatització mediàtica per presentar-lo com a prescindible i molest en l’estratègia de la gran girada de full que pretén l’acord tripartit", ha assegurat en un tuit. 

A més, ha advertit que "si algú creia que posant-me a la presó ja es donarien per satisfets i serien més condescendents, s'equivoca de mig a mig". Puigdemont ha assegurat que amb o sense la seva detenció l'independentisme seria estigmatitzat d'igual manera: "La narrativa que estem començant a veure hi seria exactament igual, potser menys rabiosa i més paternalista, però amb idèntiques intencions estratègiques: la d'engabiar-nos i deixar lliure el camí per a l'aplanament de tota reivindicació nacional". 

"Deixem baixar el soufflé que han provocat i, després, posem-nos a apedaçar. Qui vulgui apedaçar, és clar", ha conclòs Puigdemont, qui el passat dissabte ja advertia a través d'un missatge en vídeo que el procés no havia finalitzat sinó que emprenia una nova etapa. "El procés no acaba aquí, comença una nova etapa. No ens podem permetre deixar-ho estar", afirmava en la gravació. 

Puigdemont, a Waterloo

El passat dissabte, Puigdemont va donar una entrevista des de la Casa de la República a Waterloo (Bèlgica), demostrant així que efectivament havia pogut esquivar l'operació Gàbia, la qual va criticar obertament. Va afirmar que el seu retorn mostrava que tenen la "capacitat per entrar i per sortir" i "per a desafiar un estat repressor". 

A més, Puigdemont va apuntar que si bé el seu retorn no estava "exempt de risc", va servir per denunciar la negativa del Tribunal Suprem d'aplicar-li l'amnistia. "No queda altre remei que s'apliqui la llei d'amnistia, si es vol fer política en condicions de normalitat", va sentenciar i va subratllar que el seu deure era "no deixar-se detenir". 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!