El candidat a la investidura per Junts per Catalunya, Carles Puigdemont, ha sol·licitat empara a Roger Torrent. En l’escrit dirigit aquest dilluns al president del Parlament, Puigdemont li demana que “adopti les mesures necessàries per salvaguardar els drets i prerrogatives del Parlament i del conjunt dels seus membres”. En altres paraules, que garanteixi la seva presència a l’hemicicle durant el debat d’investidura d’aquest dimarts.

A la carta, Carles Puigdemont es dirigeix al president en condició de diputat i de candidat a la presidència proposat pel mateix Torrent i recorda que, d'acord amb el reglament de la cambra, té el dret d’assistir als debats i votacions. També, d’acord amb el reglament i amb l’Estatut, assegura que gaudeix d’immunitat “amb l’efecte concret que no puc ésser detingut si no és en cas de delicte flagrant".

El candidat a la investidura denuncia les “actuacions judicials i governamentals de l’Estat” per “obstaculitzar” l’exercici del seu mandat “i particularment impedir que pugui assistir al ple d’investidura”. És per tot això que, “com a màxima autoritat de la cambra i en les funcions que li són inherents”, Puigdemont li sol·licita empara i que adopti les mesures necessàries perquè pugui salvaguardar els seus drets.

El president signa la carta com a “diputat i candidat a president de la Generalitat” el dilluns 29 de gener, sense especificar el lloc. Aquest dilluns al migdia ha participat en una reunió amb el grup parlamentari de JuntsxCat al Parlament, a través de videoconferència.