Junts per Catalunya celebra, com una victòria més, que la justícia belga hagi rebutjat de nou l'extradició del conseller a l'exili Lluís Puig a Espanya. Un dels primers a felicitar-se ha estat el president Carles Puigdemont a través de Twitter: "Tres anys, 2 mesos i 1 setmana després, la victòria judicial que acabem de conèixer avui en el procés d'extradició del conseller Lluís Puig deixa en evidència davant del món la persecució política de què som víctimes. Vam anar a l'exili a buscar garanties, i les hem trobat". Posa de relleu la fórmula de l'exili com un model d'èxit per reconèixer la injustícia espanyola.
La diputada Laura Borràs i el rostre més visible d'aquestes properes eleccions a Catalunya també destaca la rellevància que, novament, des d'Europa es giri l'esquena als desitjos de la justícia espanyola: "Aquesta sentència a favor de l’HC Lluís Puig és molt important i té unes conseqüències decisives per al cas global. Game over extradició! Espanya no podrà extradir-los sense treure el cas del TS i tornar-lo al jutjat ordinari: és una esmena a la totalitat de la causa".
I per això, demana la llibertat de tots els empresonats i exiliats: "Demanem la seva llibertat immediata i que l’estat espanyol respecti les decisions judicials i compleixi amb l’estat de dret. O pensen desoir sistemàticament el que els diu Europa?". En la línia de Borràs, també ha anat l'actual vicepresident primer del Parlament, Josep Costa: "És hora d’alliberar els presos polítics, empresonats en contra del criteri de tots els tribunals internacionals".
L'actual conseller de Territori, Damià Calvet, també celebra el que és una "nova victòria en una batalla que hauria d’haver sigut política i no judicial. La democràcia i el dret a decidir sumen un nou triomf". També qui va ser fins ara company de partit i actual president del PDeCAT, David Bovehí, felicita Puig: "Molt content per tu, un cop més la democràcia guanya. No hi ha extradició!!!".
Nou revés a l'estat espanyol, es tracta de la sentència de la tercera euroordre emesa per Espanya, en què s'acusava Puig d'haver participat en l'organització del referèndum de l'1-O d'ara fa tres anys. El mateix jutge emissor va retirar les dues euroordres de detenció anteriors.
La primera, el desembre del 2017 i, la segona (que van haver de refer diverses vegades per múltiples defectes de forma), el juliol del 2018, quan Alemanya va denegar-la perquè els delictes de rebel·lió i sedició no encaixaven amb els tipus de delictes alemanys. Puig està pendent del delicte de malversació.