Després que ahir El Nacional avancés que la sala segona del Tribunal Suprem ha citat el diputat de CDC al Congrés Francesc Homs a declarar en qualitat d’investigat el dia 19 de setembre, arran de la causa que se segueix contra ell per la consulta del 9-N, avui el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, li ha volgut mostrar el seu suport a través de Twitter.
"Ànims i coratge! Estem amb tu; continuem la feina per acabar-la bé. Les amenaces no ens aturaran", ha volgut fer públic i deixar clar Puigdemont.
El Suprem cita Homs a declarar com a investigat sense esperar a demanar el suplicatori al Congrés i adverteix el diputat, com es faria en una citació ordinària, que en cas que no comparegui ni al·legui “justa causa que li ho impedeixi”, "l'ordre de citació podria convertir-se en ordre de detenció".
Diverses personalitats han sortit avui en defensa d'Homs, entre ells, qui va ser cap de llista de CDC al Senat pel 26-J, Miquel Calçada, que li ha fet saber que "darrere teu, tot un exèrcit civil".
Alguns, com el director d'estudis del Cercle Català de Negocis (CCN), Albert Macià, l'han animat a "exiliar-se i demanar asil polític a la Merkel".
Altres, com el periodista Josep Iserte, han anat un pas més enllà i directament han deixat anar que "jo demanava asil polític a Cuba o Veneçuela, dit i fet!".
Fins i tot, hi ha hagut qui l'ha incitat a "ignorar l'amenaça".
També hi ha qui ha suggerit ja una mobilització davant les portes del Tribunal Suprem en la Diada de l'11 de setembre
Declaració voluntària
La citació ha sorprès la defensa de l’exconseller, que esperava que el Suprem, abans de fer aquest pas, plantejaria a Homs la possibilitat de declarar voluntàriament, tal com preveu l’article 118bis de la llei d’Enjudiciament Criminal.
Aquesta via, utilitzada en altres casos que afecten parlamentaris com per exemple van fer els expresidents d'Andalusia Manuel Chaves i José Antonio Griñán en el cas dels ERO, permet comparèixer amb els mateixos drets que un investigat però sense haver estat imputat.