Carles Puigdemont ha ironitzat amb l'anunci de Salvador Illa sobre habitatge. "Promeses Sense Complir, PSC", ha etzibat aquest dimecres, l'endemà que el president de la Generalitat anunciés en el debat de política general la construcció de 50.000 habitatges públics fins al 2030 i una inversió de 4.400 milions d'euros. En una piulada, el president a l'exili i líder de Junts ha recordat que José Montilla ja va prometre la construcció de 50.000 habitatges protegits el 2007.

"El problema de Catalunya no ha estat mai la falta de promeses ni d'anuncis de plans d'inversió. D'això n'hi ha superàvit", ha assenyalat Puigdemont, abans d'apuntar que "el dèficit el tenim en compliments". Així doncs, una ironia contra Illa: "En aquest punt s'ha de reconèixer que el partit de les Promeses Sense Complir (PSC) és perseverant".

Junts contra Illa en el debat de política general

Junts ja va reaccionar a l'anunci d'Illa aquest dimarts. En una roda de premsa posterior a la sessió del Parlament, la portaveu parlamentària de la formació independentista, Mònica Sales, es va mostrar desconfiada davant la promesa. "Tenim en abundància les notícies de pluja de milions en habitatge, però el que ens falla són els compliments", va lamentar, a més d'assegurar que "no és una qüestió de xifres, sinó de credibilitat". Així, va avançar que Junts presentaria una proposta per reclamar a l'Estat que posi el sòl de la Sareb a disposició del Govern.

En la sessió parlamentària d'aquest dimecres, el president del grup parlamentari de Junts, Albert Batet, ha seguit el fil obert per Sales sobre les promeses dels socialistes i ha desafiat el president a fer pinya per plantar cara al PSOE per millorar els recursos de Catalunya. "Els nostres set diputats al Congrés fan la feina que el seu Govern i els seus 19 diputats a Madrid no fan", ha dit Batet, que ha insistit en la manca d'execució dels pressupostos generals de l'Estat i ha posat l'exemple com l'any en el qual es van executar més diners a Catalunya va ser el 2017. I ha afegit: "Quan ha governat el partit socialista, les execucions han anat a pitjor".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!