Carles Puigdemont ha lamentat que "ningú de la justícia espanyola" perseguirà qui "ens tracta de fills de puta", després d'haver escoltat els últims àudios de l'excomissari José Manuel Villarejo. El diari El País ha publicat aquest dilluns una nova filtració de gravacions que enfanga més tots els participants de l'Operació Catalunya, en especial Francisco Martínez (número 2 del Ministeri de l'Interior durant el mandat de Jorge Fernández Díaz). En els àudios s'escolta com Villarejo adverteix Martínez del perill de l'independentisme i considera que s'ha d'actuar tant amb rapidesa com contundència des del govern espanyol: "Venen moments durs i cal tenir un equip de gent honesta, seriosa i dura per a aquests fills de puta dels catalans i per a aquests fills de puta dels bascos. Els bascos s'han acollonit, ho sé. Arran d'això s'han cagat".

Aquestes paraules no han agradat a Puigdemont, que ha mostrat la seva indignació a les xarxes socials: "No són quatre amics en una sobretaula d'estiu, són representants de l'Estat tractant-nos de fills de puta i conspirant contra la democràcia". "Però no veureu ningú de la justícia espanyola interessat a perseguir-los", ha criticat. Davant tot això, el president ha conclòs que "vulneren els nostres drets perquè creuen que no en tenim".

TUIT Carles Puigdemont
Carles Puigdemont, després d'escoltar els últims àudios de l'excomissari José Manuel Villarejo / @KRLS

A les gravacions, l'excomissari es mostra orgullós de la feina feta amb "aquest treball (contra els catalans)": "Algun dia algú escriurà perquè hem canviat la història d'aquest país, fes-me cas". I és que Villarejo volia prémer l'accelerador amb l'Operació Catalunya, però Martínez no volia anar amb presses. Davant d'aquestes diferències, comencen les amenaces: o se segueix amb la guerra bruta o tothom implicat acaba delatat. "Et dic què he fet. He quedat aquesta nit amb un notari amic meu i aquest matí he dipositat proves per a l'acta notarial, per si m'aturen en alguna circumstància o em passa alguna cosa", diu l'excomissari, però el número 2 d'Interior no sap a quines proves es refereix. "Tinc proves que esteu tots en aquesta moguda", rebla Villarejo.

La moguda inclou l'informe policial que recollia proves falses contra polítics independentistes, que dues setmanes abans havia estat filtrat a El Mundo. I Villarejo en presumeix davant de Martínez: "Per què el va treure Pedro J.? Perquè soc l'únic que, a les vuit del vespre, a un ximple com l'Inda (Eduardo) li dic: 'Ui, això, per què no ho treus, papapapa...'. I a les nou s'està imprimint". Tot plegat, un escàndol més de les clavegueres de l'Estat.