Davant de la notícia sobre la mort de Marta Ferrusola, diverses figures del món polític han recorregut a les xarxes per expressar el seu condol. Carles Puigdemont forma part de la llista de polítics que ha volgut acomiadar Ferrusola públicament i a través d'un post a Twitter (ara, X) ha transmès el seu condol a la família: "El meu condol al president Jordi Pujol i a tota la seva família per la mort de la Marta Ferrussola; l’esposa, la mare, l’àvia". 

🔴 Mor Marta Ferrusola, DIRECTE | Reaccions i última hora

 

"Va ser al costat del president en totes les circumstàncies, no sempre fàcils, i va estimar profundament Catalunya. Que descansi en pau", ha afegit Puigdemont. Altres dirigents de Junts per Catalunya també han mostrat el seu condol a la família a través de les xarxes com Xavier Trias, Jordi Turull o Laura Borràs. 

 

Marta Ferrusola, empresària i esposa de Jordi Pujol 

El passat dilluns, Marta Ferrusola ha mort als 89 anys. Coneguda per ser l'esposa de Jordi Pujol, Ferrusola va tenir una gran presència pública en l'escena política, així com una carrera empresarial pròpia. Feia anys que el seu estat de salut l'havia apartat de la vida pública. Des de 2018 patia Alzheimer. A més, l'any 2020 va haver de ser ingressada a l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona a causa d'una caiguda. 

L'última imatge de Marta Ferrusola la va mostrar un dels seus fills, Oriol, que el passat 9 de juny va publicar al seu compte de Facebook una imatge dels seus pares felicitant Jordi Pujol pel seu 94è aniversari, quatre dies després que commemorés el matrimoni els seus 68 anys de casats. "Quina alegria", va expressar Oriol Pujol Ferrusola amb una imatge en què es veia els seus pares agafats de la mà. 

Marta Ferrusola i Jordi Pujol van ser pares de set fills i ella va ser un dels pilars de l'expresident català durant el seu mandat. En els anys que va ser president de la Generalitat, Ferrusola es va caracteritzar per tenir un caràcter contundent i per no voler passar simplement com a esposa del president, sinó com a primera dama. 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!