Es compleixen set anys dels atemptats a la Rambla de Barcelona i Cambrils del 17 d'agost de 2017 que van deixar un total de 16 morts i més d'un centenar de ferits. En aquell moment el president de la Generalitat era Carles Puigdemont i aquest dissabte recorda com va viure aquell fatídic dia. En un missatge a X (antic Twitter), el president a l'exili ha estat taxatiu demanant que l'estat espanyol no amagui informació i secrets sobre els atemptats, com per exemple la relació de l'imam de Ripoll amb el CNI.

La relació del cervell dels atemptats de Barcelona i Cambrils, l’imam de Ripoll, Abdelbaki es-Satty, amb el Centre Nacional d’Intel·ligència (CNI) i amb els cossos i forces de seguretat de l’Estat espanyol és la principal incògnita en els atemptats del 17-A, no resolta en el judici als tres acusats.

El dirigent independentista, que recorda a la perfecció aquell dia que va sacsejar el món, posa de manifest la "solidaritat de milers de persones"  i "l'eficàcia dels Mossos d'Esquadra" coordinats pel major Josep Lluís Trapero. Puigdemont subratlla que el seu Govern va ser capaç de "gestionar una de les pitjors crisis a què es pot enfrontar una societat.

Homenatge a la Rambla de Barcelona sense Salvador Illa

A l'homenatge a les víctimes organitzat per l'Ajuntament de Barcelona, hi han assistit l'alcalde, Jaume Collboni, però no el president de la Generalitat, Salvador Illa. També hi ha assistit el president del Parlament, Josep Rull, així com el delegat del Govern a Catalunya, Carlos Prieto. El president de la Generalitat va viatjar aquest divendres a Lanzarote per descansar uns quants dies, coincidint amb l'estada a l'illa del president del govern espanyol, Pedro Sánchez.

Illa sí que ha compartit un missatge a les xarxes socials on ha assegurat que "set anys després dels atemptats de Barcelona i Cambrils, ens mantenim ferms i units contra l’odi i la barbàrie" i ha sentenciat que "Catalunya sempre serà un lloc de pau". "El meu sentit record per a les víctimes i tot l’escalf per a les seves famílies", ha conclòs.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!