Reunió entre el president a l'exili, Carles Puigdemont, i el president del Parlament de Catalunya, Josep Rull. El líder de Junts per Catalunya s'ha trobat aquest dijous amb el president de la cambra catalana, a Waterloo, per primer cop des del debat d'investidura de Salvador Illa, en el qual el president Puigdemont va trepitjar per primer cop el Principat de Catalunya i va aconseguir escapolir-se dels Mossos d'Esquadra. En una piulada, Josep Rull ha explicat que ha traslladat tot el seu suport al president Puigdemont per "un exili encara més infame arran de la decisió del Tribunal Suprem d'incomplir de manera deliberada la Llei d'Amnistia". "És molt greu que no pogués participar en el debat d'investidura com a diputat electe", ha denunciat el president de la cambra catalana. 

Segons ha pogut saber El Nacional.cat, la trobada ha servit per parlar del nou curs polític i el calendari parlamentari. Els dos presidents també han tractat sobre els horitzons temporals del president Puigdemont després de la sessió d'investidura en el qual no va poder participar i de com afecta els seus drets polítics la lentitud en l'aplicació de la llei d'amnistia. 

Precisament, el president del Parlament, que va rebre una querella d'Hazte Oír per "dificultar" la detenció de Puigdemont, no va amagar la seva indignació davant l'operatiu dels Mossos d'Esquadra del passat dijous 8 d'agost per detenir el president Puigdemont, amb Operació Gàbia inclosa. També va carregar contra  l'informe que els Mossos d'Esquadra van enviar al Tribunal Suprem que posaven el focus sobre el paper del president del Parlament. Rull es va retorçar davant el que ha qualificat d'un informe “inacceptable” perquè qüestiona, segons ell, "la professionalitat" dels treballadors de la cambra. Per això mateix, també va anunciar que presentaria una queixa davant del Govern. Rull lamentava que hi ha elements que s'hi recullen que "simplement no són certs, d'altres que tenen imprecisions i en altres s'entra en terrenys que són inacceptables". 

Concretament, en l'informe en qüestió, el comissari en cap Eduard Sallent assegura que Rull va evitar que els Mossos entressin a la cambra per inspeccionar-lo, amb la sospita que es podrien haver fet accions per introduir el president de manera amagada a l'interior de la cambra.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!