Carles Puigdemont s'ha envoltat d'un equip de la seva màxima confiança, amb una combinació d'experiència i joventut. Liderats pel secretari general del partit, Jordi Turull, l'única candidatura que es presentarà incorpora noves cares, juntament amb cares conegudes. Míriam Nogueras, Antoni Castellà, Mònica Sales i Josep Rius opten a les vicepresidències, mentre Judith Toronjo i Teresa Pallarès es presenten a les secretaries d'organització i finances. Entre els dirigents que segueixen hi ha el responsable de política municipal, David Saldoni, amb exconsellers com Jaume Giró, Violant Cervera, Victòria Alsina o Gemma Geis. Segueixen en la direcció nacional membres com Anna Erra, Glòria Freixa, Aleix Sarri, Salvador Vergés, Joan Canadell o Jordi Fàbregas, mentre s'incorporen perfils com Josep Maria Cruset, Jeannine Abella, Francesc Ten, Teresa Vallverdú, Isidre Sierra, Xavier Vinyals, Ariadna Urroz, Anna Navarro, Oriol Izquierdo, Ennatu Domingo, Jaume Casañas i Assumpta Cros. 

Posteriorment, en una roda de premsa, el secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Turull, ha reivindicat que incorporen perfils de "diferents tradicions polítiques".  "De les 31 persones 16 no havien format part de la direcció nacional", ha reivindicat Turull, que ha recordat que qui hauria d'estar aquí en aquests moments és el president Carles Puigdemont. El termini per a presentar candidatures finalitza a les 5.30 de la matinada. Aquest diumenge, entre les 8h i les 13h, tota la militància podrà votar telemàticament. A les 13.30 es proclamaran els resultats en la clausura del conclave.

Jordi Turull ha defensat que "el partit inicia una etapa d'obertura a tota la societat" amb la incorporació de noves tradicions polítiques, i que així es "tradueix" amb diferents sensibilitats a l'executiva. També ha subratllat que 16 persones no havien estat a l'anterior direcció i que hi ha perfils "de tots els territoris". Desapareixen tots els dirigents afins de Laura Borràs. Tot i això, Turull ha rebatut que "hi ha hagut molta literatura" sobre la seva "batalla" amb Laura Borràs i no s'ha donat per al·ludit amb el comiat de la presidenta sortint, que va denunciar "el costat fosc de la política". En aquest sentit, ha recordat com "companys de viatge li van enviar mariachis i li van tirar bitllets impresos amb la seva cara"

 

 

Els membres nats de l'executiva

Tal com diu la ponència organitzativa, són membres nats de l'executiva nacional amb dret a veu i vot: el president del Parlament, Josep Rull; el president del grup parlamentari, Albert Batet; la presidenta del consell nacional, Pilar Calvo; els nou presidents de vegueries, de la Federació de Barcelona i de l'agrupació exterior; un representant de cadascun dels tres àmbits sectorials; el president de cada espai ideològic (liberal, socialdemòcrata i d'esquerres); dos representants de la Fundació FunDem, entre els quals hi serà Laura Borràsun representant de la JNC; els representants que estableixin els convenis que el partit signi amb altres entitats i organitzacions en el marc de l’espai Fem-ho Junts (com Impulsem Penedès o Impulsem Lleida); el primer representant de cadascuna de les 4 entitats municipalistes (Meritxell Budó per l'ACM; l'alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet, o l'alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, per la FCM; l'alcalde de Cornellà del Terri, Salvador Coll, per l'AMI; Joan Solà, de l'Associació de Micropobles); i un representant de la gent gran. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!