El conseller d'Administracions Públiques, Jordi Puigneró, ha acusat al govern de Pedro Sànchez, i en concret a la ministra Meritxell Batet, del fet que no es puguin pagar les pagues extres dels treballadors públics.

En una interpel·lació parlamentària, Puigneró ha defensat que el Govern vol "pagar i com més aviat millor" però ha defensat que el govern espanyol els hauria d'ajudar habilitant mecanismes per aquest pagament. En aquest sentit, ha avisat de les dificultats del Govern de pagar les pagues de 2013/2014 havent de complir l'objectiu de dèficit imposat per Madrid. 

Per tot això, Puigneró ha acusat al PSC d'anar "de farol" i de ser uns "trilers" i els ha exigit que "si encara pinten alguna cosa a Madrid" els ajudin a habilitar aquests mecanismes. "Està en les seves mans ajudar-nos al retorn de pagues", ha defensat, afegint que calen "menys lliçons i més suport".

Alicia Romero PSC - Víctor Serri

La diputada socialista Alícia Romero ha contestat al conseller Puigneró que en lloc de culpar a l'Estat el que haurien de fer és "prioritzar", ja que ha defensat que la Generalitat té "un pressupost molt important". "No carreguin al govern de l'Estat el que és responsabilitat seva", ha reclamat, afegint que la competència en àmbit és seva i que "si volen crear una República amb totes les competències, facin algo".

Finalment, Romero ha acusat Puigneró de fer com un "nen petit" de "P3" que es queixa que qui ho ha de pagar és l'altre, i ha insistit a l'independentisme de la necessitat d'aprovar el pressupost de l'Estat

Els sindicats UGT CCOO han convocat una vaga dels treballadors del sector públic de la Generalitat per al 12 de desembre per reclamar les pagues extra retallades el 2013 i 2014.