L'exvicepresident del Govern Jordi Puigneró no s'ha pogut estar de respondre al president de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page, arran de les declaracions del polític criticant un finançament singular per a Catalunya. "Senyor Page, li ho dic educadament com a exvicepresident de Catalunya. Els catalans no volem ni un euro seu", ha escrit en castellà a X. Page és un dels socialistes que s'ha rebel·lat contra el lideratge de Pedro Sánchez oposant-se a la llei d'amnistia, i ara també ha fet públic el seu rebuig a una modificació del sistema de finançament català. "Només faltaria que tota la festa independentista l'acabéssim pagant nosaltres", va deixar anar el socialista divendres. En aquest sentit, el de Junts ha etzibat que la "festa" dels catalans la paguen els ciutadans de Catalunya i ha assenyalat que el que busca el finançament singular és precisament no pagar la festa dels espanyols. "El que no volem és continuar pagant la seva festa", ha afirmat.

Page qüestiona la singularitat de Catalunya

En les declaracions, Page va qüestionar la singularitat de Catalunya afirmant que tots els espanyols són "iguals" i que no ha d'haver-hi "privilegis". El socialista també va insinuar que la petició de reforma amaga els motius reals del Govern: disposar de més diners per fer "propaganda" a l'estranger a través de les ambaixades amb l'objectiu final de "trencar Espanya". "Ja és prou dur haver de pactar o empassar-se la dreta catalana", va afegir referint-se als de Carles Puigdemont. "De cap manera ho consentirem, seria un preu massa alt", va concloure. 

El posicionament de Page evidencia la crisi interna del PSOE

Emiliano García-Page no té por de desmarcar-se del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i afegir llenya al foc a la crisi interna que fa temps que arrossega el PSOE. Les seves declaracions es contraposen a les de la vicepresidenta primera de l'executiu espanyol, María Jesús Montero, que hores abans va afirmar que els catalans mereixen un "tracte especial" en matèria de finançament. De fet, les paraules de Page s'acosten més al posicionament del Partit Popular que al de la seva formació.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!