El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat que el Consell de Ministres de divendres vinent, 21 de desembre, aprovarà la pujada salarial del 2,25% per als empleats públics acordada amb els sindicats per a 2019.

Durant la seva compareixença en el Senat, Sánchez ha recordat que l'acord amb els sindicats implica una pujada salarial fixa per a 2019 del 2,25%, a la que podria sumar-se una altra part variable (0,25%) lligada a l'evolució del PIB i un altre 0,25% procedent de fons addicionals.

En total, en un escenari de màxims, la pujada salarial podria assolir el 2,75%, encara que per a això el PIB hauria de créixer un 2,5% i la previsió és que ho faci un 2,3%.

La ministra de Política Territorial i Funció Pública, Meritxell Batet, ja havia assegurat ahir que el govern espanyol anava a complir l'acord retributiu per a 2019, apujant els salaris dels empleats públics des de l'1 de gener.

El que no va aclarir és si aquesta pujada es faria per reial decret abans que finalitzés l'any o si es faria a posteriori (amb efectes retroactius si era recollida en Pressupostos). Finalment, es farà per Reial Decret, tal com demandaven les organitzacions sindicals, que no volien esperar a veure què passava amb els Pressupostos de 2019.