Plataforma per la Llengua proposa incorporar una quota mínima del 50% de música en català o occità com a requisit per beneficiar-se d'una subvenció pública en un concert o festival.
Proposem incorporar una quota mínima del 50% de música en català o occità, requisit indispensable per a beneficiar-se d’una subvenció. Amb els diners públics, promocionem la llengua pròpia!
— Plataforma per la Llengua (@llenguacat) 1 de juliol de 2018
A https://t.co/OayxOeXAIL ajuda'ns a aconseguir un canvi pel català! #LesXifresCanten pic.twitter.com/76fVnHYzOE
La organització assegura que Catalunya és la cua pel que fa a polítiques de promoció de la música en llengua pròpia. En la mateixa línia, subratlla que els "anys 2015 i 2016, durant la gestió dels consellers Ferran Mascarell i Santi Vila, més del 60% del pressupost destinat a subvencions per a la música vocal (cantada) es va invertir en projectes on el català era minoritari".
Per aquests motius, Plataforma per la Llengua ha posat en marxa un formulari perquè tothom que vulgui el signi i aprovi enviar una carta a la consellera de Cultura, Laura Borràs.
La organització ha realitzat un estudi sobre els ajuts i les subvencions a la música del Govern de la Generalitat de Catalunya durant els anys 2015 i 2016. L’estudi mostra que més del 60% dels ajuts a la música es van destinar a propostes en què el català era minoritari (menys del 25% de presència o, fins i tot, inexistent). També conclou que Catalunya és a la cua de territoris com ara Eslovènia, Finlàndia, Irlanda, Lituània, el País Basc o el Quebec pel que fa a polítiques de promoció de la música en llengua pròpia.