El partit que s'erigia en el fuet contra els partits tradicionals i corruptes, ara es troba en el punt de mira per possible finançament il·legal. És el cas de Se Acabó la Fiesta (SALF), liderat per l'agitador d'extrema dreta Alvise Pérez. Tot plegat neix de la denúncia presentada a la Fiscalia  per Álvaro Romillo Castillo, on s'afirmava que havia entregat 100.000 euros en metàl·lic a Alvise per finançar la seva campanya. Qui és aquest empresari i com ha acabat denunciat el pagament que va fer al projecte de SALF?

Romillo és un empresari que des de 2021 assessora particulars i empreses sobre com obtenir "avantatges econòmics a través de l'elusió fiscal", segons recull El Independiente. A banda de donar consells sobre com esquivar impostos, Romillo es defineix com a CEO de dues companyies: RomilloPens, una empresa d'estilogràfiques de luxe, i Pixeline SL, una agència de comunicació. L'empresari va crear una àmplia cartera de clients interessats en la compravenda d'obres d'art digitals

Justament per gestionar la seva comunitat de clients va crear Madeira Invest Club. La base d'aquest projecte era publicar periòdicament obres d'art digital que els membres podien comprar en efectiu, transferència bancària o criptomonedes. Tanmateix, aquest club no només era un aparador, ja que amb un contracte amb els seus participants es comprometia a recomprar-los les obres un futur, sinó que el mateix Romillo admetia: "No fem cap mena de control sobre les persones que ens lliuren els diners ni tampoc sobre l'origen dels fons". 

Un "xiringuito financer" 

La mateixa Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) l'any 2023 va descriure aquest grup d'inversió en art digital com un "xiringuito financer". Tot plegat va acabar fent fallida i Romillo s'enfronta a possibles responsabilitats penals per haver deixat a l'estacada a uns 27.000 afectats per la fallida Madeira Invest Club. Abans que això succeís la relació amb Alvise ja havia començat, L'agitador havia mostrat interès pel projecte de Romillo, de fet, l'abril d'aquest any, per publicitar Madeira Invest Club, tots dos van participar en un acte a l'Hipòdrom de la Sarsuela. 

Aquesta època daurada va acabar abruptament fa poc. Així ho ha relatat Romillo a la Fiscalia: "La situació s'ha fet insostenible, no puc complir ni respondre davant dels membres del MIC (Madeira Invest Club), per la qual cosa mitjançant el present em poso a disposició de les autoritats per col·laborar", segons recull El Independiente

La donació a Alvise 

Romillo ha denunciat la seva donació de 100.000 euros en efectiu a Alvise, els quals presumptament sortirien de Madeira Invest Club, investigat per possible estafa piramidal. L'empresari ha presentat amb la seva denúncia un informe pericial per acreditar que els missatges intercanviats entre tots dos on es parlava d'aquesta donació són reals. 

A la denúncia, que ja s'ha derivat al Tribunal Suprem per la condició d'aforat d'Alvise, s'hi inclouen una sèrie de captures de pantalla de missatges intercanviats entre Alvise i Romillo. Aquests missatges acrediten, segons el parer de Romillo, el lliurament el 27 de maig del 2024, abans de les eleccions europees, de 100.000 euros a Alvise, cosa que podria constituir un delicte de finançament irregular.

En aquests missatges, Alvise i Romillo parlen diverses vegades de l'aportació de 100.000 euros del segon a la campanya del primer. "Em possibilites una part urgent de la campanya. Mil gràcies, tio", escriu el polític el matí del 27 de maig després que el primer l'inviti a anar a la seu a recollir els diners.

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!