L’actriu i presentadora Elisa Mouliaá ha estat la primera dona que ha denunciat públicament ser víctima d’assetjament sexual per part de l’exportaveu de Sumar al Congrés Íñigo Errejón, que aquest dijous va dimitir i va anunciar que deixa la política després de la investigació que ha obert el partit de Yolanda Díaz per les acusacions anònimes contra ell, una de les quals va transcendir quan va ser compartida per la periodista Cristina Fallarás a través del seu compte d’Instagram. “Hola, jo soc víctima d’assetjament sexual per part d’Íñigo Errejón i vull denunciar-ho”, va assegurar Mouliaá a través de la publicació d’aquest breu missatge en el seu compte a la xarxa X (antic Twitter). Posteriorment, Mouliaá va presentar una denúncia formal davant la Unitat d'Atenció a la Família i Dona (UFAM) de la Policia Nacional. Però, qui és Elisa Mouliaá?

Formació teatral i estudis de Psicologia

Aquesta actriu de cognom curiós (que procedeix de Creta) va néixer el 7 de gener de 1989 a Madrid, filla d'Ignacio Mouliaá, funcionari del Ministeri d'Hisenda, i d'Isabel Ruiz de Elvira, funcionària del Ministeri de Cultura. Va tenir una relació coneguda amb l'artista Rash, i l'abril del 2019 va conèixer el seu marit, l'australià Shaun Raymond, amb qui es va cassar a Nerja el mateix any i viu actualment a Màlaga, amb la Sienna, la filla que van tenir el 2020. L'actriu de 35 anys formava part de l’equip de Zapeando (La Sexta) com a col·laboradora des del passat setembre, però es va fer coneguda pel gran públic pel seu paper d’Irene a la sèrie Águila Roja (2029), una de les produccions més exitoses d'RTVE, que va interpretar durant vuit temporades. Abans d’aquest paper clau en la seva carrera professional, va començar en el teatre quan encara era una nena de 8 anys, i es va formar durant cinc anys a l’Estudio Internacional Juan Carlos Corazza mentre estudiava Psicologia a la Universidad Autónoma de Madrid. Mouliaá ha participat en obres com La rosa tatuada, de Tennessee Williams, o La vida en un hilo, d’Edgar Neville.

Actriu de personatges forts i complexos

Després del teatre, Mouliaá va iniciar una etapa com a actriu en sèries televisives abans d’arribar a Águila Roja el 2010. L'any 2006 va aparèixer per primera vegada a Génesis, en la mente del asesino, i posteriorment també ha participat en altres produccions televisives com Círculo Rojo, El internado o Cuestión de sexo, amb intervencions curtes, abans de tenir papers de més protagonisme en sèries com Rabia (2015), Olmos y robles (2016) o Buscando el norte (2016), o la sèrie sobre policies Servir y proteger (2017). Fins i tot va participar en una producció internacional com la sèrie Borgia (2011), on va interpretar Pantasilea, una jove emprenedora que es converteix en espia i s’enfronta a dilemes morals i emocionals. 

 

De fet, a Mouliaá se l’ha encaixat sovint en papers que generalment estan caracteritzats per la seva força i complexitat emocional. Com a actriu, també ha actuat en pel·lícules com La posibilidad de una isla (2008); Al final todos mueren (2013), on interpreta el paper de Lara en un context de comèdia romàntica; Embarazados (2016), on interpreta el personatge de Gloria, i també a Bernarda (2018), una adaptació de l’obra La casa de Bernarda Alba, de Federico García Lorca, on interpreta el personatge d’Adela. 

Televisió i vídeos musicals

Però la polifacètica Elisa Mouliaá també ha treballat com a presentadora en programes de televisió com Órbita Laika (La 2), TVemos (TVE), on es va fer molt popular en aquesta faceta de presentadora, i recentment a Zapeando (La Sexta). Mouliaá també ha participat en campanyes de moda per a marques com Refresh, Shoes i Springfiel, a més de protagonitzar vídeos musicals per a cantants com Iván Ferreriro (“Paraísos perdidos”), 84 (“Tribunal”), Izal (“Tu continente”) o bandes com Love of Lesbian (“Los días no vividos”).

🟪 Davant qualsevol indici o situació de violència masclista cal trucar al telèfon 900 900 120, i ho pot fer tothom. La línia és gratuïta, confidencial, no deixa rastre i opera les 24 hores de cada dia de l'any en diversos idiomes. Ofereix atenció psicològica directa, fa un primer assessorament jurídic i fa derivació, si així se sol·licita, als serveis especialitzats que acompanyen les dones.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!