Foc Nou ha presentat aquest dissabte la seva candidatura per al Congrés d'ERC. Si bé una de les cares més visibles d'aquest projecte ha estat Alfred Bosch, qui encapçala la llista i aspira a la presidència del partit és Helena Solà, exportaveu d'ERC a Cerdanyola del Vallès. Des de Foc Nou remarquen que Solà serà la primera dona que optarà a la presidència d'Esquerra Republicana i, de fet, així ho ha subratllat ella mateixa en l'acte de presentació de la candidatura. Amb anys de militància a les files republicanes, qui és la dona que es presenta per dirigir el partit? 

🟡 Alfred Bosch: "Junqueras, Rovira i la direcció d'ERC han d'assumir responsabilitats pel que ha passat"
 

Helena Solà i Tàrraga va néixer l'any 1976 a Barcelona, tanmateix, bona part de la seva vida política ha transcorregut a Cerdanyola del Vallès, municipi on resideix actualment. És llicenciada com a mestra d’educació primària per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i actualment es troba cursant un grau de Psicologia a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). A les seves xarxes socials es defineix com una dona d'esquerres, republicana, independentistes i mare de tres fills. En aquests moments és mestra d’educació primària i llengua anglesa en una escola pública. Anteriorment, va treballar com a directora de producte de l’empresa PharmaNord i, també, com a assessora d’alumnes a l’escola d’idiomes Brighton de Sabadell. Tot i això, hi ha una part de la seva vida laboral que ha estat lligada a la seva militància. 

Solà va ser portaveu del grup municipal d’ERC a l’Ajuntament de Cerdanyola del Vallès del 2011 al 2023, i, del 2016 al 2019, primera tinenta d’alcaldia i regidora de Cultura, Qualitat urbana, Comerç, Promoció Econòmica i Turisme. També va ser responsable de l’oficina del delegat del Govern a Barcelona, assessora tècnica d’educació a la Diputació de Barcelona i consellera de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. La seva activitat política també s'estén a ser secretària i portaveu de la Plataforma en Defensa del 0-3 i directora de Creu Roja Joventut a Creu Roja Sabadell, on va ser voluntària durant nou anys.

Qui més hi ha a la candidatura de Foc Nou? 

La candidatura de Foc Nou presentada aquest dissabte està conformada per 24 persones, meitat homes i meitat dones, que es reparteixen entre secretaries diverses. Tot i això, destaquen especialment el que es poden anomenar informalment com número dos i número tres. Respectivament, serien Alfred Bosch com a secretari general i Gabriel Fernàndez com a candidat a la vicepresidència. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!