La setmana passada Barcelona va viure un episodi digne de la màfia. Un segrest a la part alta de la ciutat, de nit. Quatre desconeguts, encaputxats, van carregar en un cotxe, al carrer de Raset, a tocar de la Via Augusta, un home. Els veïns que el van veure no sabien qui era, no era veí de la zona, i van explicar a ElCaso.cat que l'home havia arribat, amb una maleta, després d'arribar a Barcelona, des de l'aeroport del Prat, buscant una adreça. Tot sembla indicar que li van parar una trampa. Quan va sortir al carrer el van assaltar, el van fer pujar contra la seva voluntat en un vehicle, un Range Rover, i se'l van emportar. Els testimonis van trucar als Mossos, que van obrir una investigació per aclarir els fets. Al lloc es va trobar el rellotge d'aquest home i unes brides, que havien intentat fer servir per lligar-lo. L'home ha estat localitzat viu a Andalusia, aquest cap de setmana, segons ha pogut saber ElNacional.cat.

Qui és Hichem Aboud?

Avui s'ha pogut saber, tal com informen diversos mitjans de comunicació internacionals i han confirmat a ElNacional.cat fonts de la investigació, que l'home d'aquest misteriós segrest que va avançar ElCaso.cat és Hichem Aboud, un periodista algerià, desertor dels serveis secrets del seu país, i conegut per ser contrari al règim. Hichem Aboud va néixer l'any 1955 a El Milia, a la província de Gíger, a Algèria. És considerat un dels opositors més durs del règim, després d'haver-ne format part com a membre dels serveis secrets, al Departament de Reconeixement i Seguretat (DRS).

Denuncia la corrupció sistèmica d'Algèria

L'any 1997 va deixar Algèria, abandonant els serveis secrets, sent molt crític amb la repressió contra els grups opositors i les violacions dels drets humans comeses durant la guerra civil d'Algèria. Des de llavors ha viscut a França exiliat, on va iniciar accions de propaganda contrària al govern del seu país, publicant articles en diversos mitjans de comunicació. Els mitjans que va crear, amb l'objectiu de fer visibles les denúncies de corrupció, repressió i manipulació política a Algèria, van fer-se molt populars al seu país, però ràpidament van ser censurats. Ha seguit durant aquests anys la seva activitat política des de xarxes socials i plataformes digitals per denunciar la manca de llibertats, la corrupció sistèmica i el paper opressiu de l'aparell militar al seu país, un fet que l'ha posat en la diana del règim algerià. Va publicar La màfia dels generals, un llibre on destapava diversos casos de corrupció entre els màxims comandaments de l'exèrcit algerià i el cop d'estat militar, segons ell, per prendre el control del país.

Des del seu entorn, després del segrest a Barcelona, s'ha acusat directament el govern d'Algèria d'aquest segrest, que s'ha pogut resoldre, a Andalusia, aquest cap de setmana, i ha pogut ser alliberat, segons han confirmat fonts policials a ElNacional.cat. L'advocat de Hichem Aboud, Moulay Abdeljalil Dalil Essakali, ha fet una convocatòria aquest vespre, a París, on estava exiliat el periodista fins que ha estat retingut a Barcelona, per donar més detalls de la investigació. Creuen que els segrestadors volien portar l'home fins a Algèria per ser entregat a les autoritats del seu país, que el volen capturar per les seves publicacions en contra del règim.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!