El Tribunal Superior de Justícia de Madrid ha autoritzat una concentració per "resar el rosari" davant la seu del PSOE al carrer Ferraz el 8 i 9 de juny, jornada de reflexió i dia que se celebren les eleccions europees a Espanya. Una decisió que ha comportat molta polèmica i que ha estat resultat de la lluita de José Andrés Calderon, un jove de 26 anys que des del 12 de novembre de 2023 cada dia "resar el rosari a Ferraz", a excepció de 3 dies que no ha pogut assistir per qüestions de feina. Calderón va demanar al govern madrileny poder seguir amb el res a les escales del Santuari de l'Immaculat Cor de María, situada a 200 metres de la seu del PSOE, durant el mes de juny, però el delegat del govern de Madrid, Francisco Martín Aguirre, va autoritzar l'acte tot el mes, menys el 8 i 9 de juny. Segons informa El Confidencial Digital, Calderón va presentar un recurs al Tribunal Superior de Justícia "per vulneració de drets fonamentals" i la sala li ha donat la raó i ha tombat la decisió d'Aguirre. 

Qui és José Andrés Calderón?

José Andrés Calderón té 26 anys i va estudiar Dret i Ciències Polítiques a la Fundació Universitària San Pablo CEU i treballa com a advocat. Malgrat que és l'impulsor d'aquestes concentracions, no pertany a cap grup o moviment de l'Església catòlica, tot i que, segons assenyala el digital els seus pares també són molt creients. Segons ha detallat a Religión Confidencial, ha detallat que malgrat no haver anat a una escola religiosa, si va patir un adoctrinament ideològic a l'escola, "una manipulació ideològica, des de postulats de la ideologia de gènere, a favor de l'avortament i manipulant la història d'Espanya. Em van arribar a dir: o canvies o et canviem. Tot això em va fer defensar amb més força els valors en els quals creia". 

Malgrat que no pertany a cap grup relacionat amb l'Església catòlica, el passat 8 de desembre acompanyat d'un altre grup de joves són uns habituals al res del rosari i es van consagrar a la Verge en el Santuari de l'Immaculat Cor de María. Preguntat sobre si es considera un fanàtic, evitar confirmar o desmentir, però assenyala que "crec que el que cal entendre és el valor de la perseverança. No hi ha res més bonic que veure cada dia com s'uneixen diferents persones a resar el rosari, gent que feia anys que no el resava o que no ho havia fet mai. Espanya és un bé moral que cal protegir, defenso la unitat d'Espanya, però sobretot, defenso a Crist". 

Concentració sense objectius polítics

José Andrés Calderón defensa la seva activitat i segons ha explicat al seu compte de X sobre la sentència del TS "l'Administració no ha acreditat l'existència de raons fundades que justifiquin que la concentració convocada el 8 de juny per a resar el Rosari per Espanya i en defensa de la fe catòlica a tot el món pogués incidir o pertorbar en cap forma la neutralitat política, pròpia de la denominada jornada de reflexió. Ni tampoc el 9 de juny, dia de les votacions". I ha afegit que l'objectiu dels concentrats no és "tombar cap govern" i que tampoc resen per motius polítics ni per carregar contra la llei d'amnistia "ni per tombar Pedro Sánchez, encara que tot això s'hagi dit als mitjans de comunicació". En aquest sentit, ha defensat que "resem en les escales d'un Santuari Marià i a 200 metres de la seu del PSOE per Espanya i el món sencer, perquè el missatge de Crist torni a ser l'eix central de les nostres societats. En defensa del Bé, la Veritat i la Bellesa", ha explicat a Religión Confidencial. Així doncs, l'activista reitera que l'objectiu de les trobades són "perquè Crist torni a estar al cor del poble". 

Preguntat sobre si resar a escassos 200 metres de la seu del PSOE i no en cap altra església de la ciutat, Carlderón ha justificat la zona detallant que aquest santuari té una creu amb una història molt significativa "aquí podeu veure-la. Darrere d'aquesta Creu es va aparèixer la Mare de Déu al Pare Sant Antoni María Claret. Sabeu que li va dir la nostra Mare del Cel al Sant? La Salvació d'Espanya està xifrada en el res del Sant Rosario". En aquest sentit, ha afirmat que "Espanya no s'entén sense la Creu, sense el catolicisme, i el sistema està arraconant les nostres creences i valors cristians".

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!