"Per llei natural estem obligats a estimar especialment i defensar la societat en què vam néixer, de tal manera que tot bon ciutadà estigui aviat a escometre fins i tot la mateixa mort per la seva pàtria". Aquesta és una cita del Papa Lleó XIII, que va regnar entre el 1878 i el 1903 el Vaticà, i que té en un dels seus tuits el catòlic espanyolista Marcos Vera Pérez. Precisament, es tracta d'un dels promotors del rosari contra l'amnistia i en favor de la unitat d'Espanya aquest passat dissabte al vespre i que va aplegar un centenar de persones. 

El també president de l'Associació Benèfica Jóvenes de San José es presenta com a fill espiritual del pare José María Alba i defensa que la unitat d'Espanya és un bé suprem i que es basa en els valors cristians. Fill de Sentmenat (Vallès Occidental), va protagonitzar la concentració de plaça Sant Jaume, amb consignes de "Viva Cristo Rey", "Viva Espanya", o "Viva Catalunya española". "Avui veiem com la unitat s'està trencant. Veiem com la fe està desapareixent o com ha desaparegut completament en molts llocs. Sense fe no hi ha unitat possible", diu aquest Vera, mentre fa una crida a la participació del rosari de plaça Sant Jaume.

Proclames contra els maçons i els "enemics" d'Espanya

Per a ell la fe i la unitat d'Espanya van plegades, i per això fa una crida a "l'evangelització d'aquesta terra". "Espanya no mor, segueix viva, perquè encara hi ha espanyols que estimen el cor de Jesús i l'immaculat cor de Maria, que triomfarà, malgrat els seus enemics", diu Marcos Vera a través del seu compte de X. De fet, a la seva xarxa social també hi ha consignes contra la maçoneria, una característica usual en l'espanyolisme més radical i que va usar el franquisme. 

Fins i tot carrega contra Federico Jiménez Losantos, assegurant que resarà on li vingui de gust davant les crítiques del periodista d'esRadio, qui instava a resar a les esglésies. 

De fet, fins i tot té republicacions de l'extrema dreta de Vox, amb el xoc contra els comuns i la botifarra de Jéssica Albiach. "Els comunistes hiperventilats estan molt nerviosos davant la mobilització del poble espanyol", diu el tuit de Vox que ha republicat Marcos Vera. També es pot veure en mobilitzacions contra l'amnistia o acusacions contra Pedro Sánchez de traïdor. 

Xoc entre el catolicisme català i espanyol

De fet, això va en la línia d'alguns bisbes espanyols que han trencat la seva llei del silenci i han carregat contra l'amnistia, com els bisbes d'Oviedo o d'Alacant. També s'ha pronunciat en contra el cardenal arquebisbe Rouco Varela o el portaveu de la Conferència Episcopal Espanyola, César Garcia Magán. 

Això xoca amb els posicionaments de l'Església catòlica catalana, estretament vinculada al catalanisme històric, la defensa de la llengua catalana des dels temps del franquisme i alguns posicionaments a favor d'un referèndum, els indults i l'amnistia. De fet, alguns capellans fins i tot van permetre que el recompte de vots del Primer d'Octubre fos a l'església, per evitar més càrregues policials. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!