L’ombra de Núria Parlon, 15 anys alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet i recentment nomenada consellera d’interior, és molt allargada. Una altra dona, Mireia González, colomenca de 37 anys, ha heretat la vara de comandament i també una manera de fer política que ha arrelat a la setena ciutat més poblada de la província de Barcelona, la novena de Catalunya i la 50 de tot l’estat espanyol amb gairebé 120.000 habitants. Una ciutat “amb uns estigmes que ens fan molt mal”, i que “no és fàcil, que és complexa”, com va advertir Parlon en l’acte d’aquest dimarts en el qual li va entregar la vara i el càrrec. Però Mireia González ha tingut una bona mestra i està convençuda que agafa el relleu “d’un projecte sòlid i consolidat que cal liderar i impulsar perquè continuï transformant una ciutat que volem que ens cuidi i a la que cuidarem amb relació als eixos de ciutat pròxima i sostenible; resilient i saludable; inclusiva i justa; i innovadora i atractiva”. 

La tercera dona alcaldessa de la ciutat

Mireia González  és la tercera dona que accedeix a l’alcaldia de la ciutat i la cinquena alcaldessa des de la restitució dels ajuntaments democràtics el 1979, després de Lluís Hernández, Manuela de Madre, Bartomeu Muñoz i Núria Parlon. González no va poder reprimir l’emoció durant  l’acte del ple extraordinari en el qual, a més de Parlon, també va assistir el nou conseller de Presidència, Albert Dalmau, el delegat del Govern espanyol a Catalunya, Carlos Prieto,  el tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Albert Batlle, la presidenta de la Diputació de Barcelona, Lluïsa Moret i la diputada en el Congrés, Lídia Guinart. La nova alcaldessa es va imposar amb 15 vots favorables del seu partit, el PSC i els 2 de ciutadans, a les candidatures de Juan Carlos Segura (Vox) i Miguel Jurado (PP). 

Mireia González (9 de juny de 1987) es defineix com “una treballadora, lleial, sensible, discreta i propera, amable i rigorosa, amb caràcter i apassionada”, valors que ha dit que vol que marquin el seu mandat “i que impregnin les accions que ha de liderar aquest Ajuntament”. Fins era la sisena tinenta d'alcaldessa de l'Àrea de Ciutat Educadora, Infància i Joventut; regidora del Districte III i presidenta de l'empresa municipal que gestiona les escoles bressol municipals, Bressolgramenet. Va començar a assumir responsabilitats municipals a Santa Coloma l’any 2015 i és veïna del barri de Singuerlín.

Experta en l’àmbit educatiu

La nova alcaldessa és llicenciada en pedagogia per la Universitat de Barcelona,  va cursar el postgrau “Lideratge i comunicació en l’àmbit educatiu” també per la UB. abans d’entrar en política va treballar a Renfe, però va combinar estudis i feines a àmbits com el suport educatiu, la gestió i planificació de projectes, la formació a joves i professionals o la direcció d’accions socioeducatives, entre altres. A més, té formació en disseny d'espais d'aprenentatge i ha realitzat estudis de màster en educació en valors i ciutadania. També ha estat molt vinculada amb l'àmbit cívic, amb una participació activa en entitats locals relacionades amb el moviment estudiantil, on va arribar a dirigir la JESC (Associació de Joves Estudiants de Santa Coloma) i ha estat involucrada en l'educació per a la participació de la infància i l'adolescència, especialment a través de la creació d'EDUCERE.

Relació amb el PSC des de molt jove

La seva relació amb el PSC va començar als 16 anys, quan es va afiliar a la Joventut Socialista de Catalunya (JSC). Al PSC ha estat membre de diferents executives locals i de la Federació del Barcelonès Nord. El passat 6 de juliol va ser escollida Primera secretària de la federació del Barcelonès Nord del PSC. González té dos anys més que els que tenia Parlon quan va assumir l’alcaldia i ara serà la protagonista d’una nova etapa per a Santa Coloma de Gramenet, en la que també voldrà deixar la seva pròpia empremta per seguir transformant la ciutat, en el marc d’un procés de renovació de lideratges que el PSC està duent a terme des del 2021 en les seves alcaldies metropolitanes més consolidades.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!