Junts assumeix la renovació de lideratges, tal com va explicitar el president Puigdemont aquest dimecres en unes jornades de treball del grup parlamentari a Waterloo. Per això, l'actual portaveu de Junts al Parlament, Mònica Sales, guanyarà pes, ja sigui dins del partit com al grup parlamentari, tal com ha avançat El Nacional.cat i ha confirmat el president del grup parlamentari de Junts, Albert Batet. "La Mònica Sales assumeix més tasques en l'àmbit intern, conjuntament amb els altres caps de llista de les eleccions del 12-M en les quals ja vam demostrar renovació", ha explicat Batet en una roda de premsa aquest dijous. De fet, en els comicis, el partit de Puigdemont ja van renovar els caps de llista a les demarcacions de Tarragona, Girona i Lleida amb Sales, Salvador Vergés i Jeannine Abella. Unes figures que també han sigut els coordinadors de les ponències que ha d'aprovar el congrés del partit els pròxims dies 25, 26 i 27 d'octubre. De fet, Sales i Vergés ja formen part de l'executiva i es preveu que en la renovació de la direcció del partit assumeixin més responsabilitats, com les vicepresidències. 

Entre tot plegat, Sales és la cara més visible de tots tres. Ha fet tàndem al Parlament amb Albert Batet des del juny del 2021, quan l'aleshores portaveu del grup parlamentari, Gemma Geis, va ser nomenada consellera de Recerca i Universitats. Sempre amb un somriure rialler i amb un caràcter proper, Sales ha estat els últims anys una persona de màxima confiança d'Albert Batet. De fet, ha estat qui l'ha promogut i l'ha impulsat a ser una de les cares més visibles del partit, amb l'aval del president Puigdemont. 

Doctora en filologia catalana i diputada des del 2018

Nascuda a Tortosa el 1983, la diputada de Junts va i torna gairebé cada dia de Jesús, una Entitat Municipal Descentralitzada a dos quilòmetres de la capital del Baix Ebre. Llicenciada en filologia catalana, també compta amb un màster en estudis superiors de llengua, literatura i cultura catalanes i és doctora en filologia catalana. És diputada al Parlament de Catalunya des del 2018 i és professora associada de la URV al Campus de les Terres de l'Ebre i forma part de nombroses iniciatives acadèmiques per la preservació de la llengua i cultura catalanes.

Sales va entrar en política en les eleccions municipals del 2015 com a vocal i portaveu de CiU a la seva població, Jesús. Per a les eleccions del 2017, va ocupar el quart lloc de la candidatura de Junts per Catalunya a la demarcació de Tarragona i va esdevenir diputada. En les eleccions al Parlament del 2021, va ocupar el número dos de Junts a la demarcació de Tarragona. Amb tot, ha estat membre de Convergència Democràtica de Catalunya i del PDeCAT, sent presidenta del partit a les Terres de l'Ebre fins a l'agost del 2020, quan es va donar de baixa del PDeCAT per afiliar-se a Junts per Catalunya.

Sales ha format part dels equips negociadors de Junts per Catalunya durant les últimes legislatures. Una de les primeres lleis que va encapçalar al Parlament de Catalunya va ser la del català, que va ser aprovada per Junts, PSC, ERC i els Comuns i que tenia com a objectiu esquivar les sentències del 25% de castellà a l'escola

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!