El Govern ha nomenat aquest dijous els 12 experts que dissenyaran la reforma de l'administració de la Generalitat. Integraran la comissió d’experts per a la definició de l’estratègia de transformació de l’Administració de la Generalitat de Catalunya i la millora dels serveis públics (CETRA), una comissió que dirigirà el catedràtic en Ciència Política i de l'Administració Carles Ramió, i on cadascun dels dotze experts s'encarregarà, en qualitat de vocal, d'un àmbit concret. El conseller de la Presidència, Albert Dalmau, va anunciar el mes passat que el Govern volia impulsar un pla de reforma de l'administració i de millora dels serveis públics, i aquesta comissió haurà de definir les propostes concretes per dur a terme aquesta transformació. Així doncs, els experts coordinaran dotze grups de treball vinculats als àmbits prioritaris que s'ha marcat el Govern, i que inclouen qüestions com la simplificació normativa, la digitalització integral de l'administració, l'atenció presencial, la transparència, l'ocupació pública de qualitat o l'avaluació de les polítiques públiques. 

Qui són els 12 experts que reformaran l'administració?

Formaran part de la comissió el catedràtic de dret administratiu i codirector de la Càtedra Barcelona d'Estudis d'Habitatge de la Universitat de Barcelona (UB), Juli Ponce; la doctora en Ciència Política per la UB i directora de l'Observatori de Govern Local de la Fundació Carles Pi i Sunyer, Esther Pano; la catedràtica i directora de l'Intelligent Data Science and Artificial Intelligence de la Universitat Politècnica de Catalunya, Karina Gibert, el catedràtic de Ciència Política i Administració de la Universitat de Girona, Quim Brugué. També seran vocals l'enginyer superior en Informàtica i en cap de Transformació Digital de l'Ajuntament del Prat de Llobregat, Joan de la Paz; la directora de Persones i Organització a Barcelona de Serveis Municipals (BSM), Juliana Vilert; la directora d'Anàlisi Econòmica i directora de l'Observatori Dona, Empresa i Economia de la Cambra de Comerç de Barcelona, ​​Carme Poveda, i el vicepresident de la Fundació +TU, Joan Turró.

Completen el grup d'experts el gerent de l'Àrea de Recursos i Transformació Digital de l'Ajuntament de Barcelona, ​​Agustí Abelaira; el consultor en estratègia, innovació i transformació d'empreses, Xavier Marcet; la doctora en Filologia Catalana per la UB, ​​Cristina Gelpí, i el director del centre ESADEgov i catedràtic de gestió pública a la University College London, Marc Esteve. S'encarregaran de fomentar un debat participatiu amb persones expertes en l'administració, la governança pública i la transformació digital amb l'objectiu de plantejar propostes, analitzar-ne l'impacte i la viabilitat i definir la planificació i la calendarització per implementar-les, segons ha informat l'executiu en un comunicat.

Aquests experts s'encarregaran de fomentar un debat participatiu amb persones expertes en l'administració, la governança pública i la transformació digital amb l'objectiu de plantejar propostes, analitzar-ne l'impacte i la viabilitat i definir la planificació i la calendarització per implementar-les, informa l'executiu català.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!