El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat des dels Estats Units que amb l'inici del judici de l'1-O "seguirà viatjant amb més ganes" per denunciar que el procediment "no ha comptat amb cap garantia". Des dels EUA, el cap del Govern ha respost així a les crítiques de Cs i PPC que han criticat la gira del president català.

En concret, la formació d’Arrimadas l'ha titllat de "tour de mentides" i els populars han dit que "no internacionalitza res". Al marge de la vocació econòmica, Torra ha recordat que la ruta ha servit per "traslladar la situació política del país" en considerar que és una "tasca" del president de la Generalitat "explicar pel món" el que succeeix a Catalunya.

El president de la Generalitat té previst reunir-se amb diferents congressistes nord-americans, amb líders de moviments sobre drets civils i amb el president del PEN nord-americà aquest dimecres. La trobada amb aquest club d'escriptors arriba després que hagin denunciat la "restricció inacceptable de la llibertat d'expressió pacífica" de l'Estat espanyol.