Aquest dissabte, el conseller Jordi Turull i l'expresident de l'ANC Jordi Sánchez afronten el 15è dia de vaga de fam per denunciar el Tribunal Constitucional, tribunal al qual els presos acusen de bloquejar el seu accés al Tribunal Europeu de Drets Humans pel fet de no tramitar els nombrosos recursos d'empara que han presentat.  

Turull va ser ingressat a la infermeria del centre penitenciari aquest divendres. La direcció general d'Institucions Penitenciàries va confirmar que el diputat havia estat traslladat a la infermeria per "indicació facultativa". "Malgrat mantenir-se estables, el temps transcorregut i la situació individual fa aconsellable que ara Turull sigui traslladat a la infermeria", va explicar el president del Col·legi de Metges de Barcelona, Jaume Padrós. Tot i estar ingressat, Turull ha pogut explicar en la seva carta a El Nacional per què es va produir el seu trasllat a la infermeria del centre penitenciari.

A més, en un tuit publicat aquest dissabte, Turull ha volgut agrair les mostres de suport que va rebre aquest divendres per part de nombroses personalitats polítiques.

Pel que fa a Jordi Sánchez, ha assegurat aquest dissabte en una piulada que es "jugaria un sopar" a que no els condemnaran a 17 anys. "Ens acusen de rebel·lió per mantenir-nos ara a la presó i humiliar-nos en el judici amb el trasllat diari de la presó al Suprem", ha acusat.

Els consellers Joaquim Forn i Josep Rull han començat el 12è dia de la vaga de fam. En una piulada aquest dissabte, tant Rull com Forn s'han fet ressò de l'operatiu policial a Mallorca que va requisar mòbils i ordinadors a periodistes. "Requisen mòbils a periodistes per ordre judicial per esbrinar les seves fonts. Un dels principis bàsics de la llibertat de premsa, vulnerat: els drets civils no compten per a la justícia espanyola", han assegurat.