La regidora de Vox a l'Ajuntament de València Cecilia Herrero és coneguda, no només pel seu càrrec al consistori del País Valencià, sinó també pels seus missatges racistes a les xarxes socials. El grup municipal de Compromís a l'Ajuntament de València va anunciar aquest dijous que ha ampliat la denúncia davant de la Fiscalia de Delictes d'Odi amb nous “missatges racistes i xenòfobs” de la regidora de Vox a les xarxes socials, que, segons la formació de Santiago Abascal, estan “descontextualitzats”. “Tanta reconquesta per acabar pagant la invasió als moros” o “Fàstic. Són salvatges. Foras l'Àfrica de l'Europa civilitzada” són alguns dels missatges denunciats per Compromís, que insta l'alcaldessa, María José Catalá, a cessar de forma immediata aquesta edil.

Aquesta no era la primera vegada que es parlava del racisme desfermat d'aquesta regidora, el grup municipal de Compromís ja havia traslladat a la Fiscalia els missatges “racistes” d'aquesta mateixa regidora de Vox a la xarxa social X cap a l'exdiputat de Podemos a la Comunitat de Madrid Serigne Mbaye, de raça negra, en els quals l'instava a tornar “al seu país”. “No podem mirar cap a cap altre costat, el racisme i l'odi no tenen cabuda en una societat democràtica” i “no poden quedar impunes”, va manifestar aquest dijous la portaveu municipal de Compromís, Papi Robles, en roda de premsa.

La també regidora de Compromís Lucía Beamud ha afegit que el seu grup té clar que aquesta dona “és una racista i no només pel seu comentari contra un activista dels drets humans, sinó per l'historial que té a les seves xarxes socials”. Compromís recorda que en l'últim ple municipal, el PP va aprovar una moció alternativa per no cessar aquesta regidora de Vox com demanava el seu grup, que deia que “no es consentirien actituds racistes a la ciutat de València”. Segons el parer d'aquesta formació, l'alcaldessa “té una decisió per prendre” davant de les manifestacions “racistes” d'Herrero a les xarxes socials i considera que “està tardant” massa a adoptar-les.

Vox veu “mala fe” en els grups de l'oposició

Sobre això, el segon tinent d'alcalde i portaveu municipal de Vox, Juanma Badenas, ha lamentat la “mala fe” dels grups municipals en l'oposició (Compromís i PSPV), ja que assegura que la frase de la regidora del seu grup estava “descontextualitzada”.

Badenas ha assenyalat que la regidora “i qui correspongui pot exercitar les accions legals oportunes per a la restitució del seu honor i perquè es condemni als qui, d'una forma bastant clara, han tractat d'empastifar la seva imatge i el seu honor”. Ha reiterat que els missatges denunciats pels grups de l'oposició són “incomplets i, per tant, descontextualitzats” i en els mateixos hi ha “zero racisme”. “No és racisme, és justícia. A nosaltres, als de Vox, el que ens importen són les persones, no el seu color de pell, el seu sexe, ni la seva religió, ni la seva ideologia,” ha asseverat.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!