L'expresident del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha tornat a protagonitzar un moment anecdòtic, ara carregant contra els nous taps de les ampolles de plàstic. Els expresidents Rajoy i Felipe González han protagonitzat la primera jornada de la sisena edició del VI Fòrum La Toja-Vínculo Atlántico, que va començar aquest dimecres i acabarà aquest dissabte. En una intervenció, l'expresident popular ha criticat que hi ha "massa regulació" als països de la Unió Europea i ha deixat un dels moments més curiosos de la jornada i que ha provocat els riures de tots els presents Rajoy va deixar clar que no li agraden els nous taps de les ampolles de plàstic d'un sol ús, que ara estan adherits a les ampolles. “Fa un mes estava amb una ampolleta d'aquestes i veia que no podia... no hi havia manera de treure això. Vaig començar a beure... em vaig posar fet un circ... i vaig dir: Escolta, però aquestes ampolles són totes...? I ara són totes així. Bé, aquesta és una regulació de la Unió Europea. Jo crec que... dificulta molt les coses”, explicava Rajoy davant els riures de part del públic assistent al Fòrum, que ha inaugurat el rei Felip VI.
Mariano Rajoy explica los problemas que tiene para beber agua de botella desde la nueva regulación de la Unión Uropea 🐐pic.twitter.com/uND5QngafZ
— 马悟空 (@Ma_WuKong) October 3, 2024
Anècdota a Portugal
Minuts després de carregar contra els taps de les ampolles, Rajoy també va recordar una anècdota que va passar l'any 2016, durant la celebració del 30è aniversari de l'entrada d'Espanya i Portugal a la Unió Europea; un esdeveniment en el qual també era António Costa com primer ministre portuguès. "Al president Costa se li va ocórrer i m'ho va plantejar a mi. Diu, escolta perquè no convidem a sopar a tots els membres del Consell? Sopàvem sempre allà i ens donàvem menjar de raig. Per cert, una de les coses que havies d'arreglar quan prenguis la presidència (...)" va explicar entre riures.
"Però va passar el següent. Eren un cuiner portuguès i un cuiner espanyol. I l'espanyol era de Pontevedra, per cert. I el portuguès era molt bo (...). Del que es tractava era de servir un sopar a vint-i-tants persones que estàvem allà, que no sembla tan difícil, ni tan complicat, ni que generi dificultats. Bé, va ser una cosa terrible. Els vam demanar, recorda't, el certificat de penals als dos cuiners. Al portuguès i a l'espanyol els van prohibir comprar el lluç en un altre lloc que no fos on van dir, jo no sé (...). Per descomptat el servei d'àpats encarregat de donar-nos malament de menjar pel Parlament Europeu, per la Comissió o per qui fos, per descomptat, sí que era el responsable d'allò. Bé, això forma part de la governança. Això és una ximpleria, com és evident, però és que això és una tècnica o una manera de funcionar que a vegades resulta desesperant", va afegir.