Ramon Abat, un dels dos diputats que Aliança Catalana va aconseguir al Parlament en les passades eleccions del 12 de maig (l'altra és la seva líder, Sílvia Orriols), ha renunciat aquest dimarts al seu escó. Segons ell mateix ha explicat, la seva decisió es deu a motius de salut: "El meu estat precari de salut no m'acompanya com jo desitjaria per complir aquesta tasca de tanta responsabilitat". El diputat de la formació ultra ha afegit que aquesta ha estat la raó que li ha impedit "assistir a les comissions" que li pertocaven, durant les primeres compareixences dels consellers. Abat, que va ser cap de llista per Lleida, on AC en va aconseguir 3.332, més del doble que la CUP o els comuns, que es van quedar sense representació per aquesta circumspecció.  En la roda de premsa, Abat ha comparegut al costat de la mateixa Orriols i de Rosa Maria Soberana, la número 2 a les llistes i qui el substituirà al Parlament, on Aliança Catalana és l'únic partit del grup mixt. Al seu torn, Soberana, ha lamentat que Abat hagi renunciat al càrrec i ha assegurat que pren el relleu amb la "voluntat de contribuir al projecte". 

Sense signar el compromís de tolerància 

Abat deixa el Parlament sense haver signat el compromís de tolerància zero davant la discriminació i l'assetjament psicològic o sexual. No ho han fet ni ell ni Orriols ni tampoc els 11 diputats que té Vox al Parlament. Aquesta no és, de moment, obligatòria per accedir al escó. Concretament, el compromís que els diputats de Vox i Aliança Catalana s'han negat a signar els diputats diu: "Em comprometo a vetllar per un entorn laboral lliure de sexisme, LGTBI-Fòbia, assetjament psicològic o assetjament sexual". I afegeix: "Quan em sigui requerit, cooperaré diligentment en els procediments existents per a gestionar les denúncies o queixes en aquesta matèria. Així mateix, em comprometo a participar en la formació especialitzada que imparteixi la cambra sobre igualtat de gènere i prevenció de l'assetjament". 

La redacció d'ElNacional.cat està treballant per ampliar aquesta informació. Per llegir l'última hora de la notícia, actualitza la pàgina.
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!