El món parava les rotatives aquest dimarts a la tarda quan el president de Corea del Sud, Yoon Suk Yeol, declarava la llei marcial per "erradicar les forces pro Corea del Nord". El dirigent anunciava la decisió en un discurs televisat en què acusava l'oposició d'actuar "contra l'estat" i defensava la llei marcial per "salvaguardar l'ordre constitucional". Per tranquil·litat de tothom, unes hores després, el mateix Yoon Suk Yeol, feia marxa enrere i anunciava que aixecaria la llei marcial que havia decretat unes hores abans enmig d'acusacions a l'oposició de paralitzar l'activitat del seu gabinet amb activitats "antiestatals". En un missatge televisat, el president sud-coreà es va adreçar a la nació i va anunciar que les tropes militars que s'havien desplegat a l'entorn de l'Assemblea Nacional s'havien retirat. Aquesta rebel·lió del president coreà i la imatge de soldats intentant entrar a l'edifici de l'Assemblea Nacional ocupa les portades d'aquest dimecres que també es fixen en qui consideren el gran instigador de rebel·lions i creador de problemes i tots els mals del món dels darrers temps: Pedro Sánchez

El Mundo titula: "Sánchez llença una altra picada d'ullet a Maduro amb un ambaixador fet a mida". El Consell de Ministres va aprovar aquest dimarts, a proposta del ministre d'Exteriors, José Manuel Albares, el nomenament del diplomàtic Álvaro Albacete, fins ara cap de gabinet del ministre de Cultura, Ernest Urtasun, com a nou ambaixador a Veneçuela. Per al diari, el govern espanyol ha fet "un nou pas per definir-se al mapa mundial que es redibuixa des de fa dos anys. No només per la guerra entre Ucraïna i Rússia, sinó també pels poders que controlaran el món en aquesta etapa". Segons assegura el rotatiu, "mentre Donald Trump torna a la presidència als Estats Units, Espanya mou fitxa a Veneçuela, on utilitza la diplomàcia per mantenir les relacions amb el chavisme". Aquest és, segons el diari, el veritable motiu del nomenament del nou ambaixador. L'ABC es mou en la mateixa línia i assegura que el nomenament d'Albacete ha creat "indignació entre els diplomàtics". Els diplomàtics, i el propi diari, creuen que el nou ambaixador és "un diplomàtic sense experiència en missions a l'exterior i sense coneixements en assumptes de Llatinoamèrica". Entre els membres de la Carrera Diplomàtica, ara, hi hauria "sorpresa i incredulitat" davant d'aquest nou nomenament i també "frustració i resignació en veure que les coses van a pitjor dins del Ministeri d'Afers Estrangers, on José Manuel Albares s'ha convertit en un simple gestor". 

El País destaca una notícia econòmica que es va conèixer aquest dimarts a la tarda i és la del retorn de ciments Molins a Catalunya. El titular escollit pel diari és d'aquests que estan fets amb ganes de posar el dit a la nafra: "Ciments Molins torna de l'èxode del procés". Molins ha retornat la seu social a Catalunya després de traslladar-la a Madrid el 2017. L’empresa dedicada als ciments ho va comunicar a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), on va detallar que a partir d’aquest dimarts el seu domicili s’ubicarà a Sant Vicenç dels Horts (Baix Llobregat). La decisió la va prendre el consell d’administració de la societat per unanimitat i significa que l’empresa retornarà set anys després a Catalunya. Un dels primers a celebrar aquest retorn va ser el president del Govern, Salvador Illa, que, en un missatge a X, va afirmar que "grans empreses tornen a Catalunya. Podem obrir una etapa d'avenços si fem bé la feina". La recepta per aconseguir-ho, a parer del cap de l'executiu català, és "bon govern, estabilitat política i seguretat jurídica per generar prosperitat i ocupació". El president de la Generalitat va instar també a continuar treballant perquè Catalunya "sigui, de nou, motor econòmic d'Espanya i d'Europa en benefici de tothom".

El Mundo
El Mundo
El País
El País
ABC
ABC
La Razón
La Razón
La Vanguardia
La Vanguardia
El Periódico
El Periódico
El Punt Avui
El Punt Avui
Ara
Ara
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!