El regidor de l'Ajuntament de L'Hospitalet de Llobregat que va denunciar les suposades irregularitats en el Consell Esportiu de la ciutat catalana, Jaume Graells, ha anunciat aquest divendres que deixa el PSC i que renuncia a la seva acta de regidor. A través d'una carta, Graells ha carregat durament contra el partit i l'ha acusat d'actuar amb hermetisme, passivitat i d'haver-ho condemnat a l'“ostracisme” després de denunciar el cas de corrupció. En el mateix escrit ha criticat no poder militar "en un partit que, davant la corrupció, castiga el denunciant". En la carta dirigida al primer secretari del PSC, Salvador Illa, ha qualificat de "trista i decebedora" la manera com el partit ha abordat aquest cas de corrupció.
Per al regidor el PSC l'hauria d'haver protegit més com a part denunciant i hauria de prendre decisions cap als càrrecs socialistes imputats en comptes de “escudar-se” en què la causa es trobava sota recerca i encara no s'havia obert judici oral. “Depurar responsabilitats polítiques no és jutjar, és començar a fer les coses bé en aplicació compromesa i exemplar dels principis ètics fundacionals del PSC”, sentència. Graells carrega contra "la repressió contra qui se surt del guió i es decideix a denunciar la corrupció". "La ciutadania de L'Hospitalet mereix una altra resposta del PSC. La ciutadania de L'Hospitalet mereix explicacions de tot el que ha passat". El regidor socialista defensa que al llarg de les seves dècades de militància la seva lleialtat ha estat inqüestionable amb el partit, i ara l'agraïment que rep del PSC és la condemna "al més injust dels ostracismes" per haver denunciat la corrupció en el Consell. "Tot això és lamentable per a mi. És el món a l'inrevés".
Arxivar la causa contra Marín
El fiscal anticorrupció ha demanat a la magistrada del jutjat d’instrucció 2 de L’Hospitalet de Llobregat que decreti l’arxivament de la investigació contra l’alcaldessa del municipi, la socialista Núria Marín, en assegurar que no va cometre un delicte d’omissió del deure de perseguir delictes quan se la va alertar d’irregularitats en la gestió de les subvencions concedides el Consell Esportiu de L’Hospitalet (CELH). A Marín se l'acusava d'inacció davant les possibles irregularitats que s'estarien duent a terme a l'ens públic, després que el llavors regidor d'esports, Jaume Graells, alertés a l'alcaldessa de moviments sospitosos. Segons relata la fiscalia, Marín va encarregar una auditoria sobre la gestió del Consell Esportiu per esclarir els fets: "L'actitud, el comportament i les decisions de la investigada no encaixen amb la idea d'una deixadesa de funcions. Va complir amb l'obligació de controlar l'ús de les subvencions concedides", conclou el fiscal.
El fiscal, a més, recorda que Marín també va col·laborar traslladant la informació als jutjats. Amb tot, no hi ha cap element, segons relata el fiscal al seu escrit de sobreseïment, que permetin sostenir l'acusació i afirma que Marín va actuar "sense cap ànim d'ocultar els fets" i sense ser un obstacle per a la investigació. Pel que fa als possibles delictes de prevaricació i malversació que s'investiguen en el cas del Consell Esportiu, la fiscalia anticorrupció considera "excessiu" assenyalar Marín pel simple fet que sigui ella la màxima autoritat municipal i sense cap més indici que demostri la seva participació en els fets denunciats. No hi ha "cap dada", apunta el fiscal, que apuntin a Marín.