L'Executiva de Podemos ha acordat accelerar al màxim la celebració de la quarta Assemblea Ciutadana per rellevar el fins ara líder de la formació, Pablo Iglesias, que arrencarà aquest mateix mes i acabarà amb les votacions de la militància entre el 6 i el 12 de juny.

Per tant, el màxim òrgan de la formació conclourà el 13 de juny amb la publicació dels resultats per designar el nou secretari general, lloc al qual optarà la ministra de Drets Socials Ione Belarra, i la direcció que l'acompanyarà aquesta nova etapa.

El Consell de Coordinació en funcions ha aprovat en una reunió feta aquest matí el calendari de Vistalegre IV, que publicarà en detall la setmana que ve a la seva pàgina web, juntament amb el reglament i el protocol de les candidatures.

 

El secretari d'Organització de Podemos, Alberto Rodríguez, ha estat l'encarregat d'anunciar aquesta nova assemblea i ha agraït a Iglesias el seu lideratge durant tots aquests anys, "que ha permés que siguem on som avui". En un intent de fer pujar la moral del partit, Rodríguez també ha agraït la "feina que fan cada dia" els milers de militants i ha advertit que ara és "moment de debat i reflexió, tant individual com col·lectiu".

"És hora de valorar on és més útil que posem les nostres ganes per transformar aquest país, que bona falta li fa. Com és habitual en l'àmbit de Podemos, milers de persones podran votar i decidir com es configura aquesta nova etapa", ha conclòs.

La patacada a Madrid, decisiva

Iglesias va anunciar que deixava la política la mateixa nit electoral després de rebre una contundent patacada als comicis de la Comunitat de Madrid. Amb la seva candidatura, el líder morat només va aconseguir que la seva formació aconseguís tres escons més, quedant com a última força amb representació a l'Assemblea de Madrid.

"És evident que no contribueixo a sumar, no contribueixo que la nostra força segueixi creixent i consolidant-se", va dir acusant a l'extrema dreta d'haver-lo convertit en un boc expiatori.

Aquest tràgic final ha arribat després que Iglesias deixés de ser vicepresident del govern espanyol per ser candidat a les eleccions madrilenyes, fet que va suposar una autèntica bomba. Durant uns dies va semblar que seria l'únic candidat amb la suficient força (i èpica) per disputar de tu a tu la victòria a la totpoderosa Isabel Díaz Ayuso. Arribada l'hora de la veritat, l'operació va acabar en una autèntica punxada.

 

Imatge principal: Pablo Iglesias i Ione Belarra / Efe