La persistència té premi, i això és el que han demostrat centenars d'usuaris que, encesos per una piulada d'una revista d'arquitectura, han aconseguit una rectificació. La setmana passada, la revista Architecture & Travel publicava al seu compte de Twitter imatges aèries de diferents ciutats i entre elles una de Barcelona amb la següent descripció: "Barcelona, Catalonia, Spain". La descripció de la capital catalana va encendre la xarxa i la piulada es va omplir de comentaris demanant una rectificació, fins i tot un dels partidaris de la reunificació de l'illa d'Irlanda, a través del perfil @IrishUnity.
"Catalonia is not Spain", recordaven els irlandesos a la revista. En breus instants les xarxes es van omplir de comentaris contra la revista d'arquitectura i aquesta ha acabat rectificant davant la pressió mediàtica. Aquest diumenge, des de la revista van canviar d'idea i van demanar perdó als seus seguidors amb el següent missatge: "Amics, ja ho entenem, Catalunya NO és Espanya". Acte seguit esborren de la descripció de la imatge la paraula 'Espanya' i només hi queda: "Barcelona, Catalunya".
La victòria històrica del Sinn Féin a Irlanda
El Sinn Féin va guanyar el passat 7 de maig les eleccions a Irlanda del Nord per primera vegada a la història. Els republicans partidaris de la reunificació amb la República d'Irlanda es van imposar als comicis de la regió. Aquestes van ser les primeres eleccions a Irlanda del Nord des de l'entrada en vigor del Brexit, que els nord-irlandesos van rebutjar amb el 55,8% dels vots i que ha provocat que la frontera física entre el Regne Unit i Irlanda sigui un cas excepcional. La victòria del Sinn Féin, antic braç polític del desaparegut Exèrcit Republicà Irlandès –la banda terrorista coneguda per les seves sigles en anglès: IRA–, acosta la possibilitat d'un hipotètic referèndum sobre la reunificació de l'illa sota la República d'Irlanda. Tot i la victòria històrica del Sinn Féin a Irlanda del Nord en les passades eleccions, els nacionalistes partidaris de la unificació d'Irlanda no aconsegueixen formar govern. I és que el Partit Democràtic Unionista (DUP, per les seves sigles en anglès) es nega a entrar al govern de coalició que marca l'Acord de Divendres Sant si no s'aboleix el protocol del Brexit. Tot i l'avantatge del Sinn Féin, els Acords de Divendres Sant obliguen a formar un govern transversal entre partidaris de la reunificació i unionistes. El Sinn Féin té dret a proposar el primer ministre, però ha de convèncer el DUP perquè comenci a caminar la legislatura.