La sorollosa protesta espanyolista davant la seu del PSOE a Madrid, al carrer Ferraz, ha sacsejat l'actualitat política. Les xarxes socials s'han vist inundades per imatges i fotografies de manifestants, molts d'ells ultres, que han volgut mostrar al carrer el rebuig que els provoca l'intent del president espanyol en funcions, Pedro Sánchez, de mantenir-se a La Moncloa i aconseguir la seva investidura amb el suport d'ERC i Junts a canvi d'entregar l'amnistia als líders independentistes del procés. Les escenes d'aquest dilluns a la nit a Madrid van ser especialment violentes, amb la policia arribant a detenir tres persones per atemptats contra l'autoritat i llançant pots de fum i colpejant amb porra els manifestants. La reacció desfermada dels ultres va copsar-se amb durs missatges cap als agents. "Piolins, sou uns piolins. Us haurien d'haver tirat al mar a Barcelona", va ser un dels més sonats.

🔴 Manifestació i càrregues policials a Ferraz, DIRECTE | Última hora a Madrid
 

Però qui hi ha exactament darrere d'aquesta protesta? Doncs bé, la manifestació va ser organitzada per una associació anomenada 'Revuelta', de la qual es coneix encara poc. El seu compte de Twitter va crear-se el juliol d'aquest mateix any, i no va començar a estar actiu fins a finals de setembre. Doncs bé, darrere d'aquesta plataforma hi ha ni més ni menys que Vox. El partit ultra ja s'ha convertit en expert en això de crear marques blanques per infiltrar-se en diferents. Ja ho ha fet amb Barrios Seguros, una organització radicada a Catalunya que persegueix amb missatges racistes i xenòfobs "l'ocupació, la immigració il·legal, la delinqüència i el crim" als barris perifèrics de les grans ciutats catalanes. I també existeix Solidaridad, el fals sindicat que busca atreure treballadors espanyols per allunyar-los de les organitzacions de classe.

'Revuelta' és una organització més, aquesta conformada principalment per joves espanyols de dretes. En el seu manifest fundacional, evidencia el seu estret vincle amb el moviment més ultra. "Som un moviment patriota i unitari d'Espanya que abraça amb fermesa la nostra identitat espanyola, així com les arrels en la hispanitat i Europa", afirmen. Malgrat això, es declaren contraris a la Unió Europea per ser, precisament, "antieuropea" perquè "promou la immigració massiva i descontrolada al nostre continent, cosa que conduirà a una Europa en què els europeus perdran el control de les seves pròpies nacions".

El portaveu de l'organització és César Enrique Pintado Planell, vinculat al mitjà de comunicació HerQles, que declara ser "la veu dels joves contraculturals que no es reconeixen a si mateixos en una societat decadent". A ell se'l va veure no fa gaire proferir un discurs el passat 30 d'octubre en una manifestació ultra a la plaça de Colón, a Madrid, novament contra l'amnistia, de peu al costat de Santiago Abascal. Durant aquella intervenció ja va criticar que el govern espanyol, "sostingut per les minories separatistes", va "passar per alt i blanquejar un cop d'Estat a Catalunya". Davant d'aquesta deriva, Pintado va ser contundent. "Els joves no només tenim l'oportunitat, també la responsabilitat de plantar cara i organitzar una gran revolta juvenil per recuperar Espanya", va afirmar.

'Revuelta' encapçala les noves protestes

A les protestes d'aquest dilluns davant les seus socialistes d'11 ciutats a l'Estat ja hi van assistir representants de Vox, entre ells el mateix Santiago Abascal a la seu madrilenya del PSOE. Aquest dimarts ja s'han convocat noves accions a les mateixes ubicacions, i de nou 'Revuelta' hi serà darrere. En una publicació a les xarxes socials, ja han animat a continuar mobilitzant-se contra l'amnistia "i el govern espanyol traïdor". "A l'espera del que comuniquin els organitzadors de les convocatòries d'avui, el més important és que a tot Espanya es mantingui el compromís de sortir als carrers", continu el grup. "No caiguem en les provocacions dels qui busquen desunir el poble espanyol".