L'Ajuntament de Ripoll, governat després de les eleccions municipals del 28 de maig pel partit independentista i ultraconservador Aliança Catalana, ha generat controvèrsia a les xarxes socials en informar sobre el lliurament d'un immigrant en situació irregular a les forces de seguretat de l'Estat "per a la seva expulsió". En una publicació a Twitter feta des del compte oficial de l'Ajuntament de Ripoll, el consistori informa que aquest dimarts al matí la Policia Local de Ripoll ha localitzat una persona dormint al carrer, a la zona de la Devesa del Pla. Segons diu la piulada, l'home, d'origen marroquí, "ha manifestat que es troba en situació irregular" i tot seguit els agents de la Policia Local l'han lliurat a la Policia Nacional perquè sigui "expulsat".

L'alcaldessa, Sílvia Orriols, ha afirmat al seu perfil personal de Twitter que "l'entrada il·legal és un delicte" i que "tolerar-ho crea un efecte crida que pot tenir greus conseqüències econòmiques i culturals". En canvi, el regidor de la CUP Dani Vilaseca ha criticat la declaració de l'ajuntament i l'ha titllat de "repugnant". La piulada de l'ajuntament, acompanyada d'una foto del migrant dormint al parc, ha generat una gran controvèrsia.

Sílvia Orriols ha rebut tant crítiques com suport a les xarxes socials, amb algunes persones acusant l'Ajuntament de Ripoll de "feixisme per voler imposar l'ordre en el caos migratori". En resposta, ella ha instat els crítics a exigir accions similars a altres països per regular la immigració. L'activista Mohammad El Amrani, premiat amb el Premi Social de la Fundació Princesa de Girona, també ha fet pública la seva oposició a aquesta actuació de la Policia Local i a la piulada de l'Ajuntament, qualificant-la de "repugnant, preocupant i vergonyosa". "Estem presenciant un atac flagrant a la dignitat i als drets humans", ha afegit El Amrani.

L'incident ha generat un important debat a les xarxes socials, amb opinions entre aquells que defensen un control estricte de la immigració i aquells que posen èmfasi en els drets humans i l'empatia cap a les poblacions vulnerables que busquen refugi. La decisió de l'Ajuntament de Ripoll ha dividit la comunitat, amb alguns que lloen els seus esforços per complir amb la llei i mantenir l'ordre, mentre que altres condemnen la percebuda insensibilitat i manca d'empatia cap als immigrants en situacions precàries.