La portaveu de Más Madrid a l'Ajuntament de Madrid, Rita Maestre, que va ser parella d'Íñigo Errejón durant uns anys, ha trencat el silenci aquest diumenge després de les acusacions de violència masclista que aquest dijous van desembocar en la dimissió del portaveu de Sumar al Congrés. A través d'una extensa carta publicada a les xarxes, Maestre ha afirmat sentir-se "profundament enganyada" per Errejón, a qui defineix com un "manipulador" i ha negat haver tingut coneixement de cap acció violenta. "Ni he estat part ni tinc constància de cap encobriment de cap agressió", ha afirmat. La regidora madrilenya ha explicat que la publicació de testimonis anònims de dones que acusen Errejón de maltractament psicològic i abusos sexuals li ha provocat commoció, perquè, a més, ha descobert que alguns d'aquests episodis van succeir quan encara eren parella. "Una persona d'aparença normal, un 'bon nòvio', era alhora un misogin que tornava a casa amb normalitat després d'agredir una dona de 20 anys a un hotel", ha lamentat. La relació entre aquests dos polítics de l'esquerra espanyola es va allargar durant més de cinc anys i va acabar cap al 2014.
Maestre ha estat molt crítica amb els que "especulen" sobre el coneixement de les accions d'Errejón o la complicitat que hi podria haver hagut entre el seu cercle personal i polític. "Pot resultar fàcil i temptador posar les diferents informacions que han transcendit sota un focus d'obvietat que, senzillament, no és tal", ha defensat. Per tot plegat, la regidora ha subratllat la necessitat de respectar "el dolor de les víctimes" i dedicar els esforços a posar fi a la "impunitat" dels agressors. "El més important és erradicar les conductes i les agressions masclistes de la política i la societat. Costi el que costi i peti qui peti. Sigui qui sigui l'agressor, i sigui qui sigui la víctima", ha reblat.
També ha reclamat que es deixi de posar el focus sobre les dones que denuncien agressions. "Estem fartes de sentir-nos jutjades quan hem format part de l'entorn personal de l'agressor. Estem fartes que no se'ns cregui i se'ns qüestioni quan som agredides", ha denunciat. És per això que ha reivindicat les "xarxes de dones" que brinden "el suport, l'escolta i les cures" a qui ha patit una agressió o un assetjament. "Res no podrà emmordassar aquesta onada de dignitat", ha afirmat Maestre, que s'ha compromès a treballar per mantenir aquestes xarxes de suport.