Picabaralla al ple de l'Ajuntament de Madrid. La portaveu de Más Madrid, Rita Maestre, ha estat expulsada del ple municipal i el seu grup l'ha acompanyat abandonant l'hemicicle. El motiu? Maestre hauria titllat de nazis Vox, fet que ha ofès la formació d'extrema dreta. Tanmateix, el qualificatiu no ha quedat registrat pels monitors que retransmetien la sessió, de fet, el president del ple, Borja Fanjul (PP), ha afirmat que no ho havia sentit. Tot i això, l'alcalde popular, José Luis Martínez-Almeida ha afirmat haver sentit els insults. "Senyor president, la senyora Maestre ha dit nazis en reiterades ocasions als regidors de Vox, i jo li demanaria per favor que rectifiqui", ha afirmat l'alcalde sense que se li atorgués el torn de paraula. Quan Maestre ha volgut respondre a les paraules d'Almeida, Fanjul l'ha cridat a l'ordre en tres ocasions i l'ha acabat expulsant.

Malgrat que a Almeida tampoc se li havia atorgat el torn de paraula, no ha estat expulsat del ple. "Tinc dret a respondre", ha sostingut Maestre, però finalment ha estat expulsada. La portaveu de Más Madrid ha respost a l'expulsió amb indignació exclamant: "Vinga, home!". Tant ella com els seus companys del grup municipal han expressat el seu descontentament i han abandonat la sala.

Respostes dels grups municipals

Per una banda, la vicealcaldessa de Madrid i portaveu del govern municipal, Inma Sanz, ha assegurat que les afirmacions de Maestre són "salvatjades que no es poden permetre en un ple democràtic". Per altra banda, la socialista Enma López ha qüestionat la "duresa" de la decisió d'expulsar la portaveu de Más Madrid. "No es pot dir nazi a ningú, però sí Hitler al president del govern espanyol", ha qüestionat la regidora socialista. 

Pel que fa a Más Madrid, el partit no ha declarat encara sobre els fets. Tot i que el compte de Twitter (ara X) ha retuitat un dels seus regidors, Miguel Montejo. En la seva publicació, Montejo explica que Maestre no hauria qualificat Vox de nazis, sinó que comentava que a les manifestacions al carrer Ferraz, davant de la seu dels socialistes, hi havia banderes nazis. 

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!