Va passar fa gairebé un any, el 23 de novembre del 2020 a les 19.45. Quatre homes dins un totterreny amb els vidres tintats, amagats rere un passamuntanyes i a punta de revòlver van assaltar una furgoneta de l’empresa de transports MRW quan es va parar en un semàfor, van forçar a sortir el conductor i van fugir amb el vehicle. La furgoneta en qüestió havia estat contractada per la família Pujol Ferrusola per traslladar de Madrid a unes oficines de Barcelona material que des del 2014 l'Audiència Nacional tenia confiscat en el marc de la investigació contra el clan familiar. Els lladres, protagonistes d'un robatori de pel·lícula, es van emportar tots els ordinadors, pendrives, tauletes i telèfons de la família Pujol. Hores més tard, la furgoneta de l'empresa de transports va aparèixer calcinada a un descampat. La denúncia presentada pel conductor de la furgoneta ja ha estat arxivada.

Concretament, segons consta en diligències judicials al jutjat d'instrucció número 8 de Madrid i recull La Sexta, entre el material hi ha fins a 15 pendrives, 8 ordinadors, diversos monitors, telèfons mòbils, targetes de memòria, tauletes i DVD. L'Audiència Nacional havia anat confiscant aquests objectes al clan Pujol Ferrusola des del 2014, quan va començar a requisar els ordinadors d'Oleguer Pujol en els escorcolls a casa seva i el seu despatx. El 2015 es van emportar materials de Jordi, Josep i Pere Pujol Ferrusola, així com de la dona del primer, Mercè Gironès. Finalment, el 2017 la Policia va acabar recollint el material de l'expresident de la Generalitat al seu domicili, la seva segona residència a Queralbs i també d'un despatx professional a Barcelona.

Informació privada 

Durant tots aquests anys, l'Audiència Nacional va tenir temps d'estudiar els aparells amb detall fins que el 2019 els advocats van reclamar que se'ls tornés el material perquè els aparells emmagatzemaven informació privada, com ara fotos familiars o de negocis que no tenien res a veure amb el motiu pel qual estaven sent investigats. 

En un principi, el jutge es va negar a tornar-los el material, justificant que tota la informació que tenien també estava penjada al núvol, a internet, i hi podien accedir d'una altra manera. Finalment, el 2020 la gran quantitat de material va ser retornada als seus propietaris, però no els hi va arribar mai. Ara, un jutjat de Madrid està investigant el robatori. 

Sospites de la família 

Aquest robatori ha generat moltes sospites entre els membres de la família Pujol, ja que, si bé és possible que el robatori fos una casualitat i els lladres que van assaltar la furgoneta de missatgeria ho van fer sense saber que pertanyia al clan polític, també existeix la possibilitat que aquest robatori fos del tot intencionat i els lladres sabessin exactament què s'amagava al maleter. En aquest cas, qui s'amaga darrere el robatori? Segons asseguren fonts de la família a La Vanguardia, la resposta és clara: "La mateixa mà de sempre", o en altres paraules: "La policia patriòtica de Villarejo".

Un cop van conèixer el robatori, els Pujol van presentar una denúncia, de la qual fins ara "no han obtingut resposta". Per aquest motiu, estan convençuts que la policia que hi ha rere l'atracament ho va fer amb la intenció d'evitar que poguessin tornar a emprar el material, suggerint que potser hi haurien trobat "coses estranyes", després de tants anys confiscats a Madrid.