El portaveu de la Unitat d'Atenció i Valoració a Afectats per Terrorisme (UAVAT), Robert Manrique, ha volgut respondre a les afirmacions de l'exministre del PSOE Juan Alberto Belloch –responsable de Justícia i Interior en l'últim govern de Felipe González-, que ha afirmat que Catalunya genera un problema institucional "més gran que el terrorisme". Manrique aquest diumenge a través de les seves xarxes socials ha criticat que "comparar ETA amb Catalunya és patètic. Margallo, Zoido o Marlaska són uns irresponsables, i Belloch és la suma de tots els anteriors". "I ho dic com a víctima de la banda terrorista ETA a Hipercor: hi ha polítics menyspreables...i llavors hi ha aquests", ha afirmat el portaveu de la UAVAT.
"El problema d'Espanya és Catalunya"
L'exministre de Justícia i Interior en l'època de l'expresident espanyol Felipe González, Juan Alberto Belloch, es jubila de l'ofici de jutge a l'edat de 72 anys. En una entrevista a EFE aquest dissabte afirmava que "el problema real que hi havia a Espanya no era el País Basc, sinó Catalunya". Segons ell, té a Catalunya, en termes institucionals, una "situació molt més perillosa que la que provocava el terrorisme d'ETA". En aquesta entrevista, sobre el terrorisme d'ETA i la situació política a Catalunya, Belloch afirmava que la lluita contra el terrorisme sembla "raonablement acabada i guanyada". En canvi, creu que Catalunya "no té aspecte que estigui madur el tema". En la mateixa línia, tanmateix, es mostra convençut del fet que, a mitjà termini, els independentistes catalans arribaran a la conclusió que no hi ha absolutament res a fer i que qualsevol govern d'Espanya mantindrà els mateixos punts de vista, és a dir, no a cap mena de referèndum. "Catalunya encara requereix alguna altra derrota de l'independentisme perquè reaccionin", afegia Belloch.
Atac a Martín Villa
Robert Manrique també ha utilitzat les seves xarxes socials per criticar al polític franquista Rodolfo Martín Villa i la polèmica que s'ha produït al llarg de la darrera setmana amb la seva medalla d'or de Barcelona. Manrique ha afirmat que "Martín Villa era un alt càrrec polític el gener de 1978 i va tenir una relació indubtable amb el succeït a Scala Barcelona i amb Joaquin Gambín (àlies el 'Grillo')". A més, ha recordat que en aquest succés "va haver-hi quatre treballadors morts. I encara té la indecència de voler recuperar la Medalla que li han tret?". Aquest dijous el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) anul·lava la resolució del ple de l’Ajuntament de Barcelona, de data 31 de març de 2017, en la que s'acorda revocar l’atorgament de la Medalla d’Or de la ciutat a l'exministre Rodolfo Martín Villa, concedida en sessió de 30 de març de 1976. Després que l'exvicepresident i exministre espanyol presentés un recurs d'apel·lació i la justícia li donés la raó, menys de vint-i-quatre hores després que s'anunciés el retorn de la medalla, Martín Villa anunciava la seva renúncia a aquesta distinció.