Margarita Robles ha avisat Junts i ERC que "l'Estat no pot donar la clau de la caixa a Catalunya", quan ha estat preguntada sobre el finançament singular (similar al concert basc) que reclamen els republicans per a una possible investidura de Salvador Illa. En una entrevista d'aquest dijous al matí a Telecinco, la ministra de Defensa ha criticat els "interessos personals" dels independentistes per forçar una repetició electoral i ha exigit un exercici de "sentit comú i generositat" per investir el candidat socialista —que va tenir una victòria "espectacular" en les eleccions catalanes, on "Catalunya s'ha pronunciat". 

"Crec que per una vegada els dirigents polítics a Catalunya han de pensar en els ciutadans", ha dit Robles, que ha assegurat que els catalans "volen que es governi ja, que la sanitat millori i que no hi hagi sequera". "Els que tenim responsabilitats públiques no hem de pensar en interessos partidistes, sinó en els catalans", ha afegit. En aquesta línia, ha assegurat que "el govern espanyol el que fa és una política de convivència a Catalunya, que permet que la crispació baixi".

Robles, contra Puigdemont i Rovira

La ministra de Defensa ha acusat directament Carles Puigdemont i Marta Rovira de voler forçar una repetició electoral, cosa que no agradaria als ciutadans "perquè al final són interessos personals i partidistes". "Jo crec que és la política que els ciutadans no volen, perquè els ciutadans no volen veure els polítics mirant quin espai ocupen, sinó aportant solucions", ha sentenciat, abans de dir que "Catalunya necessita un govern de veritat que es preocupi dels problemes diaris i quotidians dels catalans".

Concretament, ha atacat ERC per les divisions internes: "Aquesta és la política que els ciutadans no volen". També s'ha referit als rumors que Puigdemont i Rovira negocien forçar una repetició electoral, fer una llista conjunta i repartir al 50% el Govern de la Generalitat. "No caurà bé als catalans", ha dit Robles, que ha conclòs: "Catalunya necessita un Govern que governi, un bon gestor com Illa, que posa Catalunya per davant de tot". Més enllà d'això, ha tornat a defensar la constitucionalitat de la llei d'amnistia i ha atacat l'expresident Felipe González pels seus atacs: "En un estat de dret, qui ha de dir si una cosa és constitucional o no és el Tribunal Constitucional". En aquesta línia, també ha dit que "les resolucions judicials cal respectar-les, però es poden criticar" —en referència al PP.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!