Menys de vint-i-quatre hores després de ser destituïda per Santiago Abascal, la fins ara portaveu de Vox a Madrid, Rocío Monasterio, ha presentat la renúncia al seu escó i ha lliurat l'acta de diputada, apartant-se així de la primera línia política. Així ho ha anunciat Monasterio en una compareixença als passadissos de l'Assemblea de Madrid on ha recordat que "el de Vox Madrid era l'únic Comitè Executiu Provincial que quedava a Espanya votat i dirigit per tots els seus afiliats" i ha posat èmfasi en el fet que aquests afiliats "formen el grup més nombrós de tot Vox". En aquest sentit, Monasterio ha afegit que "el secretari i el president tenen la potestat de nomenar a dit al següent comitè executiu de Vox Madrid, gràcies a les successives esmenes que s'han anat presentant del nostre estatut", ha assegurat. 

La direcció de Vox, en qüestió

Rocío Monasterio ha assegurat que no té cap confiança en la direcció del partit. En relació amb l'elecció "a dit" del seu substitut "deixa en l'oblit la democràcia interna dels partits" que al principi es defensava a Vox. “És evident que avui no soc la persona de confiança del secretari ni del president, em sembla lògic i honest lliurar la meva acta de diputada, cosa que formalitzaré ara mateix en el registre”, ha afirmat. “La política per a mi ha estat sempre un acte de servei a Espanya i als espanyols. Ho he afrontat amb un sacrifici de la meva comoditat personal, d'hores amb els meus nens, de temps amb la meva família, de renúncia a la meva feina, per intentar aportar alguna cosa a la societat i no com una feina de la qual viure eternament". 

Així doncs, Monasterio retorna a l'activitat privada on, segons ha ironitzat, farà "més habitatge" que la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, en el seu ofici com a arquitecte superior col·legiat "amb la satisfacció d'haver contribuït als avanços del partit des de la seva fundació, quan les coses eren difícils, quan l'esperit de tots era net i quan el partit destacava per la solvència de molts dels seus membres". I ha conclòs "el més important, gràcies a tots els que alguna vegada ens van votar, a les nostres bases, als nostres afiliats, als nostres voluntaris i a tantes persones que alguna vegada van confiar en nosaltres. Servir ha estat un honor. Moltes gràcies".

Rocío Monasterio era una de les poques fundadores de Vox que encara ocupava un càrrec al partit. El seu cessament se suma a les sortides d'altres pesos pesants del partit que han marxat desencantats amb la gestió actual de la cúpula o arraconats per la direcció, entre ells, Iván Espinosa de los Monteros o Macarena Olona.

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!