Nova sortida de to d'un membre de Vox. Ara, ha estat la portaveu del partit d'ultradreta a Madrid, Rocío Monasterio, que ha tornat a carregar durament contra el govern de Pedro Sánchez per una qüestió que no té res a veure ni amb el govern espanyol i, menys encara, amb Sánchez. Es tracta de l'atemptat contra el primer ministre d'Eslovàquia, Robert Fico, que va ser tirotejat aquest dimecres en un acte públic a Handlova on va rebre 5 trets. La candidata de Vox ha mostrat el seu suport al poble eslovac i ha instat a entendre “la greu fragilitat en la qual ens trobem a Europa” així com de “greus que són les declaracions de determinats polítics”. En concret, durant la sessió del ple de Madrid aquest dijous, Monasterio ha apuntat directament contra “els ministres del govern de Sánchez” i els seus missatges quan fa una crida a “parar, atacar, frenar als que ells diuen ultradreta, que són tots els qui no són la ultraesquerra a qui ells defensen”. 

Atemptat a Eslovàquia

El primer ministre d'Eslovàquia, Robert Fico, va ser tirotejat aquest dimecres a la població de Handlova, situada a uns 180 quilòmetres de la capital, Bratislava. Fico va caure desplomat i va ser traslladat en helicòpter fins a l'hospital Roosevelt de Banská Bystrica on va ser operat per lluitar per la seva vida. De moment, el primer ministre eslovac, Robert Fico, està estabilitzat, però molt greu, després d'haver estat intervingut durant cinc hores de les ferides de bala que va patir, segons ha informat aquest dijous l'hospital on està ingressat. “El pacient tenia nombroses ferides de bala, que han de regenerar-se. En aquest moment el seu estat està estabilitzat, però realment és molt greu”, ha dit Miriam Lapuníková, directora de l'hospital de la localitat de Banská Bystrica. 

Fico va ser operat per dos equips, un quirúrgic i un altre de traumatologia, de les múltiples ferides que va patir, ha dit Lapuníková. “En el transcurs de la nit els metges van poder estabilitzar l'estat del pacient”, ha assenyalat el ministre de Defensa, Robert Kalinák, que ha comparegut al costat de la directora de l'ens hospitalari. El ministre ha apuntat que l'estat del pacient és conseqüència de “la complicació de les ferides sofertes”. A més, ha assegurat que durant el dia s'anirà donant més informació sobre l'estat de salut del primer ministre. 

Detingut l'atacant de Fico

L'autor dels trets a Robert Fico, és un escriptor de 71 anys que va ser detingut per la policia en el lloc de l'atac. El sospitós, que va ser identificat i procedeix de la localitat Levice, al sud-est del país, va disparar quatre o cinc vegades i va tocar Fico a l'estèrnum i a diverses extremitats, segons l'emissora privada TV Joj. Segons la portaveu policial, els agents van immobilitzar l'agressor i després el van pujar a un automòbil. L'agressor té llicència i d'armes i abans de disparar-li el va cridar “Robert, acosta't”. 

Segons la premsa local, també és poeta i fa vuit anys va voler fundar un partit polític d'esquerres, 'Moviment contra la violència'. A través de les xarxes socials s'ha mostrat molt crític amb el primer ministre Fico i després de ser detingut, ho ha reiterat: “No estic d'acord amb la política del govern”.

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!