"La justícia espanyol no vol ser jutjada per la justícia belga". Així ho ha assegurat la secretaria general d'ERC i número dos de la llista per Barcelona, Marta Rovira, després de conèixer que el jutge del Suprem Pablo Llarena ha decidit retirar l'euroordre al president Carles Puigdemont i als altres quatre consellers. 

Rovira veu el moviment de Llarena com una "manipulació" ja que ha assegurat que si tornen a l'estat espanyol seran citat a declarar i es decretarà presó provisional per a ells, com amb el cas del vicepresident Oriol Junqueras, el conseller Joaquim Forn i els líders de l'ANC i Òmnium, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Una mesura que ha qualificat d'"abusiva i desproporcionada". 

També en termes semblants s'ha referit Carles Mundó, que ha assegurat que "com que no els haurien extradit rebel·lió i sedició, abans de posar-se vermell, ha retirat l’ordre". Segons el conseller, que aquest dilluns va sortir de la presó d'Estremera després d'un mes, ha manifestat que la decisió de Llarena "hauria de despertat tothom" i fer entendre que "la querella (de la Fiscalia) era desproporcionada". 

"Mai hem comès el delicte de rebel·lió i sedició", ha defensat durant una acte de campanya la presó Model de Barcelona, on ha fet una crida a omplir les urnes de "llibertat" i "dignitat" el proper 21-D i ha carregat durament contra l'aplicació de l'article 155 de la Constitució.

Rovira evita assumir la investidura de Puigdemont

En aquest mateix acte, la numero dos de la llista d’ERC ha tornat a evitar pronunciar-se sobre una possible investidura de Carles Puigdemont com a president després de les eleccions del 21-D, encara que la llista dels republicans tinguin més suport. La candidata ha evitat així assumir la proposta que arriba des de JxCat, i ha preferit centrar-se en esperonar els ciutadans a aconseguir una victòria independentista. 

"Tal com estan les coses, empenyerem amb el conjunt de les forces del bloc de la república per guanyar les eleccions, i veurem com arribem al dia 21, en quines situacions legals, i amb quines majories parlamentàries”, s’ha limitat a dir en ser preguntada durant un acte a la presó Model.

Rovira també ha carregat contra l'actitud de l'estat espanyol i ha assegurat que "el 21-D ens hi juguem legitimar la degradació de l'estat de dret o recuperar en una república l'estat de dret".