Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha lamentat aquest dimarts a la nit el vot “contra la gent” de Junts, després que el grup dels juntaires al Congrés hagi votat 'no' a la regulació dels lloguers de temporada i d’habitacions, al costat del PP i de Vox. El portaveu d’ERC a la cambra baixa espanyola, Gabriel Rufián, ha assegurat a la xarxa social X que els juntaires han tombat la iniciativa perquè “són de dretes” i “perquè els surt gratis”, i que "a veure demà com ho venen els seus portaveus".

Els republicans creuen que “votar no", "va en contra de la gent i de garantir una vida digna" i lamenten que Junts "no han permès avançar en el debat parlamentari”. ERC ha assegurat que el partit continuarà compromès amb l’objectiu “d’acabar amb l'especulació” a barris, pobles i ciutats, i que “votar amb PP i Vox contra els llogaters i a favor de l’especulació, demostra que el projecte de Junts no defensa tots els catalans”, afegeixen els republicans.

Les Joventuts d’Esquerra Republicana també han reaccionat al no de Junts a la proposta a través de la xarxa social X: “Acabar amb l’especulació dels nostres barris és una urgència que cal afrontar. Mentrestant, alguns decideixen votar en contra de regular els lloguers temporals i d’habitacions. Quina vergonya, Junts! Seguirem lluitant a favor d’un habitatge digne”.

El Sindicat de Llogateres acusa Junts de "mentiders" i de condemnar els llogaters “a la misèria”

L’entitat ha lamentat el vot en contra dels juntaires a la llei per regular els lloguers temporals i d’habitacions, i en una publicació a través de X, acusa Junts de “mentiders” i de condemnar els llogaters “a la misèria”, després que el grup hagi tombat la llei al Congrés, malgrat que el secretari general Jordi Turull, havia anunciat aquest matí en una entrevista al Cafè d'Idees, que s’abstindrien.

La proposta, sorgida de les reclamacions de les associacions de llogaters, volia evitar que es fessin servir aquestes vies per esquivar els preceptes garantistes i les limitacions de preus establertes a la llei d'habitatge aprovada l'any passat. Finalment, però, la iniciativa ha decaigut amb 178 vots en contra i 172 favorables, del PSOE i els seus socis d'investidura.