El portaveu d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) al Congrés, Gabriel Rufián, ha exigit “respecte” pels menors migrants no acompanyats, els quals es troben actualment en el punt de mira per l'acord del seu repartiment entre les diverses autonomies. En declaracions aquest dijous, Rufián ha demanat que “es deixi de parlar dels nens i nenes que arriben a aquest país a vegades en condicions infrahumanes com si fossin paquets d'Amazon, que no ho són”. “Mereixen un respecte, una dignitat, i és de primer d'humanitat”, ha sentenciat. 

Pel que fa a l'amenaça de Vox de trencar els acords de govern autonòmics amb el PP, Rufián ha destacat el fet que al final sigui la ultradreta qui trenqui amb el partit de Feijóo, i no a l'inrevés. “Crec que el que ha passat a França és un exemple d'una dreta que no imita la seva ultradreta, mentre que aquí tenim una dreta que imita Vox, una desgràcia per a aquest país que passa perquè Espanya és l'únic país on va guanyar el feixisme fa molts anys”. 

El repartiment dels menors migrants: el detonant entre Vox i el PP

La relació entre el Partit Popular i Vox està arribant al seu límit arran de les diferents posicions que tots dos partits sostenen respecte al repartiment dels menors migrants no acompanyats. Els dos partits comparteixen diversos governs autonòmics que ara la formació d'extrema dreta planteja trencar. Vox veu “molt probable” que trenqui aquest mateix dijous amb el PP a les comunitats autònomes en què governa en coalició, davant la crisi oberta amb els populars pel repartiment de menors immigrants no acompanyats.

Tot plegat es decidirà al Comitè Executiu Nacional que està programat aquesta tarda. Aquest mateix matí, el president de Vox, Santiago Abascal, ha recalcat que seran inflexibles i estaran al costat dels seus electors. En declaracions als periodistes als passadissos del Congrés, Abascal no ha volgut avançar la decisió que prendrà. Tot i això, ha aprofitat per retreure als populars que és per ells que Pedro Sánchez continua a la Moncloa, mentre ha sostingut: “A nosaltres no ens ha votat ningú per acceptar la política migratòria de Pedro Sánchez, ni el repartiment de jutges, ni el repartiment de menas”. 

Segons Abascal, Vox està “només” davant de la “traïció de Sánchez” i l'“estafa de Feijóo”, que “fan com que es barallen mentre es reparteixen” les institucions. Davant d'aquesta situació, ha indicat que el Comitè Executiu Nacional, que es reuneix aquesta tarda a les 18.30 h, donarà una resposta “concreta i precisa” a la “decisió unilateral” de Feijóo de trencar els governs autonòmics amb Vox.

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!