Després de cinc dies reflexionant sobre si continuar o no continuar al capdavant del Govern espanyol, Pedro Sánchez ha aïllat la incògnita i ha anunciat que continuarà sent president del govern espanyol. Després de la seva declaració des del palau de la Moncloa, en una compareixença sense preguntes, les reaccions no s'han fet esperar. Les dels seus companys de partit han estat eufòriques, però no les dels seus rivals. Gabriel Rufián, portaveu d'Esquerra Republicana a Madrid, un partit que li havia reclamat que no li tremolessin les cames davant l'extrema dreta, ho ha fet publicant, com no podia ser altrament, un missatge a X: "Mal exemple si se n'anava perquè no era una dimissió, era una rendició. I mal exemple encara si es queda sense fer res, perquè haurà estat un acte de frivolitat i no quelcom de debò", ha escrit el portaveu dels republicans en una piulada.
Minuts més tard que es publiqués la carta de Pedro Sánchez, Rufián ja va escriure una piulada en què va denunciar que el PSOE "molts cops va mirar cap a un altre cantó" quan els que ara van contra el PSOE anaven contra Irene Montero o van "matar políticament" Mónica Oltra. Però també va afegir que "malgrat tot això, avui només toca donar suport i aguantar. Abans trencats que doblegats", va escriure dimecres. En el primer míting de campanya del seu partit —ha anat participant en diversos mítings—, també s'hi va referir: "Li diem a aquell que avui flaqueja i que potser marxa davant el feixisme, que a part d'enviar cartes, el convidaria a canviar el poder judicial i mediàtic a Espanya".
Pedro Sánchez ha anunciat aquest dilluns la decisió de mantenir-se en el càrrec de president del govern espanyol. Ho ha comunicat a la ciutadania, a qui dimecres es va adreçar per carta, després d'haver-li-ho traslladat a Felip VI en una reunió a primera hora del matí al palau de la Zarzuela i també a membres del seu nucli dur: María Jesús Montero —vicepresidenta, i la persona que l'hauria substituït en cas de dimissió—, Félix Bolaños i Santos Cerdán. Ha decidit continuar i prou; en la seva compareixença no ha anunciat la intenció de celebrar una qüestió de confiança al Congrés dels Diputats, que era un element que es donava pràcticament per fet en cas que decidís mantenir-se en el càrrec, ni tampoc cap anunci per reformar el poder judicial espanyol, després que un jutjat obrís diligències contra Begoña Gómez.