Gabriel Rufián ha assenyalat aquest dimecres que, a parer seu, és “poc ètic” que l’esposa del president del govern espanyol signi cartes de recomanació per a empreses que després es beneficien de decisions adoptades en el Consell de Ministres. Però, alhora, ha lamentat “l’escarni” que el PP fa d’aquest cas. Ho ha fet en una sessió al Congrés dels Diputats dedicada a una compareixença de Pedro Sánchez per abordar l’activitat empresarial de la seva esposa i el reconeixement de Palestina. El cap de files d’ERC al Congrés ha lamentat, dirigint-se directament a Alberto Núñez Feijóo, que el PP critiqui Begoña Gómez quan la parella d’Isabel Díaz Ayuso es va presentar aquest dilluns al jutjat “amb perruca i va escapar en cotxe per no ser vist”. També amb la intenció d'assenyalar les incoherències del PP, Rufián ha assegurat que el líder dels populars "sap" que Feijóo acabarà pactant amb Junts per Catalunya"."A mi em sorprèn que sempre digui que Sánchez està en mans de l’independentisme", ha asseverat en una intervenció enfocada a l'embat amb el PP i pràcticament sense entrar al xoc amb el PSOE

 

Rufián també ha aplaudit la notícia del dia: el reconeixement per part d’Espanya de l’estat palestí el pròxim dimarts 28 de maig. Ara bé, ha lamentat que l’executiu de Pedro Sánchez ho hagi fet després que l’exèrcit de Benjamin Netanyahu hagi assassinat en els darrers set mesos milers de persones. Ha criticat que, en canvi, quan Javier Milei titlla de “corrupta” l’esposa de Pedro Sánchez, el Ministeri d’Exteriors decideix retirar-ne l’ambaixadora de Buenos Aires. “Què ha de fer Netanyahu?” perquè Espanya retiri l’ambaixador espanyol d’Israel, s’ha preguntat Rufián durant el seu discurs. De la mateixa manera, ha opinat que la “valentia” de reconèixer l’estat palestí hauria d’haver sorgit el mes d’octubre, quan Israel va començar a massacrar la població palestina.

De la mateixa manera, el líder d’Esquerra Republicana a Madrid ha criticat que després dels cinc dies de reflexió, Pedro Sánchez no hagi aportat cap mesura concreta per combatre tot allò que denunciava en aquella carta adreçada a la ciutadania: “A mi també m’han preguntat si m’ho vaig creure o no; el cas és que m’és igual; la pregunta és ‘i ara què?’ Perquè continuen havent-hi jutges al servei del PP i de Vox, així com mitjans de comunicació”. 

Reconeixement de Palestina el 28 de maig

Aquest dimecres, Pedro Sánchez ha anunciat que el Consell de Ministres reconeixerà l’estat palestí en la reunió que celebrarà el pròxim dimarts 28 de maig. Durant el seu discurs, el líder socialista ha lamentat la crescuda de les ofensives russes i israelianes en territori ucraïnès i palestí, respectivament. I ha justificat que, per qüestions morals, Espanya està obligada a entregar-se a Palestina de la mateixa manera que ho fa amb Ucraïna. També ho faran el mateix dia Irlanda i Noruega.

"Tinc clar que Benjamin Netanyahu no té un projecte de pau per a Palestina", ha afirmat, a banda d'assegurar que la lluita "legítima" contra Hamàs ha acabat derivant en una resposta de "terror" per part d'Israel que "fa que la solució dels dos estats estigui en risc de ser viable". Per justificar encara més la decisió de reconèixer l'estat palestí la pròxima setmana, Sánchez ha recordat que el fiscal del Tribunal de la Haia ha demanat la detenció del primer ministre israelià. "La petició d'un alto el foc no és suficient", ha argumentat el president espanyol.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!