El president del Parlament, Josep Rull, segueix amb la ronda de visites als diputats exiliats. Aquest divendres s'ha reunit durant una hora a Ginebra amb el diputat d'ERC Ruben Wagensberg i li ha traslladat el seu compromís de garantir el dret a vot dels diputats exiliats, per tant, que es continuï comptabilitzant. Rull mostrat el seu suport al diputat republicà, exiliat des del mes de gener després de la seva vinculació amb la investigació de Tsunami Democràtic, i s'ha compromès a fer el que calgui perquè els diputats exiliats puguin exercir amb "plenitud els seus drets, especialment el dret a vot". Per la seva banda, Wagensberg ha considerat un "èxit" que es mantingui una Mesa "antirepressiva" al Parlament. Aprofitant que Rull és a Ginebra també té previst veure's amb la secretària general d'ERC, Marta Rovira, a l'exili des de fa més de 6 anys, a més del membre de la direcció d'Òmnium, Oleguer Serra, el periodista Jesús Rodríguez i l'escriptor Josep Campmajor.

Garantir els drets dels exiliats 

Rull ha refermat a Wagensberg el seu "suport i compromís"  de fer "el que sigui necessari" per garantir que els diputats puguin exercir amb plenitud els seus drets "especialment el dret a vot". De fet, segons va explicar el mateix Rull dilluns en una entrevista a RTVE, ja ha demanat criteri a la secretaria general del Parlament sobre una eventual modificació del reglament per buscar la "màxima cobertura jurídica" davant les sentències judicials sobre aquesta qüestió. A més, a la sessió constitutiva de la 15 legislatura del Parlament, Rull ja va apuntar l'"anomalia" que suposa, al seu judici, que els diputats electes Carles Puigdemont, Lluís Puig —de Junts— i de Ruben Wagensberg (ERC) no ocupin els seus escons. Wagensberg considera que la reforma del reglament oberta per ERC i la CUP la legislatura passada és una de les opcions a explorar. Durant la trobada, el diputat republicà ha celebrat que l'independentisme tingui garantida la majoria del Parlament. Durant la reunió, ambdós han analitzat la situació política catalana actual, així com la "defensa dels drets humans i les llibertats" que el diputat d'ERC fa des de Ginebra. 

El president del Parlament va iniciar la ronda de contactes amb els exiliats aquest dijous a Waterloo amb Carles Puigdemont. I diumenge Rull té previst viatjar fins a Prats de Molló per tancar la ronda amb el diputat de Junts, Lluís Puig. Aquest divendres Rull també ha visitat la delegació del Govern a Suïssa i s'ha reunit amb el delegat, Gabriel Boichat. En la trobada han parlat dels projectes en drets humans, ambientals i salut, entre d'altres.

 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!