L'exfundador d'AP i assessor de Foment del Treball Manuel Milián Mestre ha assegurat al programa Tot és mou de TV3, que tant Rússia com Israel tenen cert interès en la independència de Catalunya, i "volen que aquí hi hagi alguna cosa".

Segons Milián Mestre, els dos països van mantenir contactes amb el govern català abans de la declaració d'independència, i ha recordat que tenen interessos econòmics a Catalunya. Ha afegit que el govern israelià, amb qui es negociava un ajut econòmic, volia tenir "com a contrapartida" una mena de base militar naval a Sant Carles de la Ràpita.

Russia també hi tindria interessos geopolítics.

Milián ha explicat que va participar en una ocasió en un sopar amb el president rus, Vladimir Putin, i ha afegit que és "intel·ligentíssim i fred en les decisions". "Catalunya no és cap tonteria per a Putin, és una base potencial militar de gran odre per poder garantir-se el pas a l'Atlàntic cobrint el Mediterrani occidental, i té el port de Barcelona i Tarragona", ha recordat. 

Ha insistit que és molt important actualment el fet que, després del Brèxit i la prevista sortida del Regne Unit, l'únic poder nuclear de la UE és el francès i que s'està buscant algun contrapès.