El Partit Popular continua el seu desplegament d'oposició contra l'amnistia. Després de les manifestacions i mobilitzacions per oposar-se als pactes entre el PSOE i els partits independentistes, Gènova posa en marxa una “Ruta per la igualtat”, que el president del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha presentat com una ruta “per la igualtat d’un país que no està disposat a deixar-se discriminar, humiliar i que no està disposat a callar”. Dos autobusos circularan pel nord i el sud d'Espanya, recorrent 15.000 quilòmetres, amb l'objectiu de “reivindicar els valors constitucionals i els drets i llibertats”. Els populars, que van anunciar aquesta iniciativa a mitjan gener, es posen en marxa en un moment que, “per primera vegada en dècades”, l’Estat “s’ha de defensar dels retrocessos democràtics en els quals es va fundar la legislatura”.

En un acte davant del Monument a la Constitució de Madrid, de l'arquitecte Miguel Ángel Ruiz-Larrea, Feijóo ha sostingut que els espanyols “no han de pagar els privilegis d’uns pocs amb la desprotecció de la majoria, no han de pagar el finançament d’una ideologia amb la discriminació de tots i no han de pagar el sotmetiment del seu govern a uns socis amb la humiliació de tots”. Ha afirmat que ser independentista no pot “garantir-te millors carreteres i més inversions” i ha exclamat que “aquest govern extorsionat és una amenaça a la igualtat”.

Ayuso: “El PSOE és indistingible del separatisme i el separatisme ha devorat el PSOE” 

Per la seva banda, Isabel Díaz Ayuso ha assegurat que “el PSOE és indistingible del separatisme i el separatisme ha devorat el PSOE”, ha arguït que “el nacionalisme és incompatible amb la igualtat i el secessionisme és enemic de la democràcia” i ha apuntat que “polaritzar, dividir i enfrontar en bàndols és imperdonable, però és fàcil” i ha afirmat que a les “minories rabioses” els “convé la tensió”. Ayuso ha lamentat que Sánchez hagi “revitalitzat” el procés quan els partits independentistes “estaven pitjor” i havien demostrat que “la independència era una estafa” i que només saben “desmadrar la despesa pública, expulsar empreses i assecar la vida diària”. Així mateix, ha demanat a Sánchez, a qui ha definit com un president que “no ha estat escollit pels ciutadans, sinó pels secessionistes, l'extrema esquerra i Bildu”, que entengui que “el que és bo per Puigdemont és dolent per Catalunya”.

En aquest mateix acte, Isabel Díaz Ayuso ha carregat contra Pedro Sánchez pel cas Koldo. La presidenta madrilenya ha qualificat aquests fets de “trama escandalosa amb desenes de tentacles” ha reclamat a Sánchez que “es responsabilitzi i doni la cara” sobre tot el que passa al seu govern. “El que estem veient aquests dies no és igual al cas d'un ciutadà que fa 26 anys que treballa al sector del material sanitari i de qui la justícia ha provat la innocència i la legalitat de la seva feina en dues instàncies diferents”, ha respost en al·lusió al seu germà.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!